Fotbal international

Jucătorii lui Arsenal pot da lovitura dacă UEFA califică echipa în Liga Campionilor pe baza coeficientului! Suma uriaşă pe care fiecare fotbalist o va încasa

22.04.2020 | 17:54
Jucatorii lui Arsenal pot da lovitura daca UEFA califica echipa in Liga Campionilor pe baza coeficientului Suma uriasa pe care fiecare fotbalist o va incasa
ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Arsenal pot da o mare lovitură financiară dacă UEFA va califica echipa tunarilor în viitoarea ediţie a Champions League pe baza coeficienţilor realizaţi de cluburi în ultimii cinci ani.

Arsenal poate prinde locul 4 prin coeficient

Arsenal ar ocupa locul 4 şi ultimul necesar în vederea intrării în grupele Champions League, ca urmare a faptului că are un coeficient mai bun decât rivala Chelsea.

ADVERTISEMENT

Alături de tunari ar mai merge Liverpool, Manchester United şi Tottenham, care ar lua locul suspendatei pe doi ani din cupele europene Manchester City.

Opoziţia lui Mesut Ozil

Alb-roşii din Londra vor intra în posesia acestui bonus, cifrat la 800.000 de euro, fiecare ca urmare a faptului că obţinerea calificării în viitoarea ediţie a Champions League urma să fie răsplătită cu această sumă.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată atunci când cu excepţia lui Mesut Ozil, care a refuzat orice reducere salarială, jucătorii de la Arsenal au acceptat diminuarea veniturilor lor salariale cu 12,5 la sută.

Ce spune agentul lui Mesut Ozil

Arsenal a fost singurul club unde iniţial întreaga echipă a respins decizia clubului de reducere a salariilor, însă într-un final a rămas numai fostul internaţional german cel care a spus nu.

ADVERTISEMENT

Agentul jucătorului, Erkut Sogut, a spus că nu este firesc să se procedeze prin tăierea salarială acum. Peste şase luni lucrurile ar fi fost clare, în sensul în care sezonul s-ar fi încheiat şi banii din drepturi de televizare ar fi ajuns la cluburi.

Se speră ca sezonul să fie dus până la capăt

Aşa nici nu se ştie încă în mod cert dacă se va mai juca sau nu, dacă vor fi sau nu acordate sumele din drepturile TV, dar conducerile de cluburi s-au grăbit să treacă la măsura de reducere a salariilor.

ADVERTISEMENT

Se speră ca în luna iunie Premier League să revină în acţiune, ce e drept cu tribunele goale până la final de sezon, dar important este ca meciurile să aibă loc şi să se stabilească ierarhia finală. Acesta este şi obiectivul UEFA de a vedea campionatele duse până la capăt.

ADVERTISEMENT