Fotbal international

Jucătorii lui Arsenal vor dona salariul pe o zi pentru acte de caritate. „Tunarii” au o fundație care se ocupă cu gesturi de generozitate

13.12.2019 | 18:21
Jucatorii lui Arsenal vor dona salariul pe o zi pentru acte de caritate Tunarii au o fundatie care se ocupa cu gesturi de generozitate
ADVERTISEMENT

Fotbaliștii lui Arsenal vor dona o zi din salariu pentru acte de caritate către „Arsenal Foundation” chiar înainte de partida cu Manchester City.

Actele de caritate făcute de fotbaliștii lui Arsenal

Fotbaliștii și antrenorii lui Arsenal vor dona o zi din salariu pentru fundația de acte caritanile a clubului odată cu apropierea Crăciunului. Același gest l-a făcut și echipa de fotbal feminin a „tunarilor” înaintea ultimului meci, împotriva lui London Bees.

ADVERTISEMENT

Arsenal a reușit să câștige în ultima etapă din Premier League cu 3-1 în fața lui West Ham, după ce au avut o serie de nouă meciuri fără victorie, una dintre cele mai negre perioade din istoria „tunarilor”.

Mesut Ozil donează periodic pentru oamenii nevoiași

Mesut Ozil este unul dintre jucătorii lui Arsenal care donează periodic pentru acte de caritate, iar de-a lungul anilor, mijlocașul german a realizat 1.000 de operații pentru copii săraci și a hrănit peste 100.000 de nevoiași.

ADVERTISEMENT

„De când sunt fotbalist profesionist am o poziție foarte privilegiată și câștig foarte bine. Din acest motiv vreau să ajut cât mai multe persoane, care au nevoi de ajutor”, a spus Mesut Ozil.

Mama lui Ozil a povestit ce sfat i-a transmis fiului său, în momentul în care acesta a început să câștige mai bine: „Mesut nu uită că în viață toți suntem doar oaspeți”.

ADVERTISEMENT

„Dumnezeu i-a dat talent, dar nu i l-a oferit doar pentru a avea grijă de el. Dacă nu îi ajuți pe cei care au mai multă nevoie de ajutor decât tine, atunci nu mai ești fiul meu”,  a continuat Gulizar Ozil.

Impresarul lui Mesut Ozil a explicat de ce jucătorul său vrea să facă multe acte de caritate: „Mesut mi-a zis într-o zi că vrea să ajute și mai mulți oameni și să plătească pentru 1.000 de operații ale mai multor copii. I-am zis că o să-l coste milioane”.

ADVERTISEMENT

„El mi-a răspuns că nu-l interesează și că dacă nu ajută acum când poate, atunci când să o facă. Copilăria lui a fost foarte săracă, iar mama lui a trebuit să lucreze ca femeie de serviciu, așa că el știe ce înseamnă să nu ai”, a mai spus Erkut Sogut, impresarul lui Mesut Ozil.

ADVERTISEMENT