Fotbal international

Jucătorii lui Bayern Munchen, peripeții înainte de plecarea în Qatar pentru CM al Cluburilor

06.02.2021 | 16:35
Jucatorii lui Bayern Munchen peripetii inainte de plecarea in Qatar pentru CM al Cluburilor
ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Bayern Munchen au petrecut o noapte în avion. Bavarezii trebuiau să plece vineri noaptea spre Qatar, pentru a participa la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Din motive necunoscute, aparatul a fost reținut la sol, în Berlin, iar lotul bavarezilor a rămas în aeronavă până dimineață, când avionul a primit acordul autorităților să efectueze zborul.

ADVERTISEMENT

Nici după decolare aeronava nu a efectuat zborul spre Qatar, fiind obligată să facă o escală la Munchen pentru ca echipajul să fie înlocuit.

Oficialii lui Bayern condamnă autoritățile. Bavarezii, blocați o noapte în avion înainte de plecarea spre Qatar

Bayern a câștigat, vineri seara, meciul cu Herta Berlin, în Bundesliga, iar de la stadion au plecat direct în aeroport pentru a zbura spre Qatar.

ADVERTISEMENT

Imediat după îmbarcare au apărut problemele. Autoritățile aeroportuare au anunțat că avionul nu are permisiunea să decoleze, fără a preciza însă, cauzele care au dus această decizie.

”Ne simțim total înfricoșați. Responsabilii acestui zbor nici măcar nu știu ce i-au făcut echipei noastre”, a declarat Karl-Heinz Rummenige, președintele campioanei Europei, Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

La CM al cluburilor, Bayern joacă direct în semifinale

În cele din urmă, delegația lui Bayern a ajuns în Qatar, unde va intra în competiție direct în semifinale. Adversara bavarezilor este Al Ahly (din Egipt), câștigătoarea Ligii Campionilor din Africa.

Bayern este principala favorită la câștigarea trofeului pe care și l-a mai adjudecat odată în 2013. Dacă vor trece de Al Ahly, nemții vor întâlni în finală învingătoarea dintre Palmeiras și Tigres.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen se confruntă cu unele probleme înainte de participarea la Campionatul Mondial al Cluburilor. Cei mai importanți jucători care lipsesc din delegația bavarezilor sunt Leon Goretzka și Javi Martinez. Aceștia au fost testați pozitiv cu COVID-19 și nu au făcut deplasarea în Qatar.

ADVERTISEMENT