Fotbal international

Jucătorii lui Celtic fac faţă cu greu izolării: “Sunt ca nişte animale în cuşti, nu suportă să stea închişi în casă!”

29.03.2020 | 18:53
Jucatorii lui Celtic fac fata cu greu izolarii Sunt ca niste animale in custi nu suporta sa stea inchisi in casa
ADVERTISEMENT

Inevitabil, coronavirus şi-a făcut apariţia şi în Scoţia, zona muntoasă a Marii Britanii. Şi aici sportul a îngheţat şi lumea devine tot mai îngrijorată de amploarea pe care o ia virusul.

Ce spune Neil Lennon despre jucătorii de la Celtic în perioada pandemiei

Neil Lennon, antrenorul echipei Celtic Glasgow, fosta dublă adversară a celor de la CFR Cluj în acest sezon european (odată în turul 3 preliminar al Champions League şi apoi în grupele Europa League) spune că jucătorii săi cu greu pot fi ţinuţi în casă.

ADVERTISEMENT

„Jucătorii mei sunt ca niște animale în cușcă. Sunt bărbați tineri și normali, obișnuiți cu un mod de viață specific sportivilor. Rutina lor este să se antreneze și să se joace. Toate acestea au dispărut.

Unii învaţă să gătească acum

Unii dintre ei vor găti singuri pentru prima dată în viața lor. Schimbarea poate duce la eforturi în mintea lor. Sunt obișnuiți să aibă o activitate intensă, să se antreneze. 

ADVERTISEMENT

Suntem conștienți de necesitatea menținerii sănătății mintale în aceste circumstanțe. Toți trebuie să ne menținem o stare optimă, de bine, în special psihic.

Recunoaşte că fentează poliţia să iasă la plimbare

În privinţa sa Neil Lennon spune că dacă nu ar mai reuşi să păcălească vigilenţa poliţiştilor ca să mai iasă la o plimbare ar fi greu.

ADVERTISEMENT

„Sincer, atât timp cât mă mai pot srecura și să fac ceva exercițiu pentru seninătatea mea, atunci sunt bine. Dar tăcerea este asurzitoare când pleci la plimbare. Totul este pustiu.

E încrezăzător că totul se va termina cu bine

Cu toții suntem în aceeași barcă. Mi-e foarte dor de fotbal. Îmi lipsesc jucătorii, personalul, jocurile. Mi-e foarte dor de toate. Trebuie să spun, totuși, că nu este rău să apreciezi ceea ce ai. ”

ADVERTISEMENT

 Cred că fotbalul va însemna mult mai mult după toate acestea. Acum să ne întoarcem la rădăcinile noastre, să revenim la viața comunității cu oameni care se uită reciproc unii la alţii, poate ne-am îndepărtat prea departe de această lume.  Ceea ce se întâmplă este tragic, dar toată lumea se reuneşte pentru a încerca să depășească momentul greu și acest lucru este frumos. “

ADVERTISEMENT