Sport

Jucătorii lui CFR Cluj, avertizaţi înainte de meciul cu Steaua Roşie Belgrad: “Poliţiştii sunt acolo pentru a interveni”

Novak Martinovic, fostul jucător al celor de la Steaua Roșie, a vorbit despre meciul tur din playoff-ul Europa League dintre Steaua Roșie și CFR Cluj și consideră că atmosfera va fi una infernală pentru clujeni.
17.08.2021 | 19:30
Jucatorii lui CFR Cluj avertizati inainte de meciul cu Steaua Rosie Belgrad Politistii sunt acolo pentru a interveni
ADVERTISEMENT

Atenție, CFR Cluj! Steaua Roșie Belgrad nu a pierdut niciodată în cupele europene împotriva unei echipe românești și a eliminat pe rând UTA și Universitatea Craiova în anii 70.

Fostul jucător al FCSB și al celor de la Steaua Roșie Belgrad, Novak Martinovic a prefațat partida tur din Serbia într-un interviu pentru gsp.ro. Pentru fostul fundaș central, fanii Stelei Roșii sunt mai mult decât al doilsprezecelea jucător al echipei.

ADVERTISEMENT

Novak Martinovic, despre presiunea din tribune: „Echipa noastră crede că poate face orice când aude fanii”

Ajuns la 36 de ani, Martinovic s-a retras în 2019 de la OFK Belgrad. Sârbul a jucat pentru Steaua Roșie Belgrad între 2013 și 2015, când a evoluat în 15 partide. Reputația fanilor este arhicunoscută, la fel ca a celor lui Partizan Belgrad, fiind fani din toată Europa care vin să vadă derby-ul dintre cele două echipe.

Datorită atmosferei incendiare, stadionul a fost poreclit „Maracana”, la fel ca arena uriașă pe care Brazilia își disputa meciurile, iar porțiunea de 50 de metri care duce spre gazon a fost supranumită „Tunelul Groazei”, care la derby-ul Belgradului este păzit de soldați înarmați.

ADVERTISEMENT

„Este foarte fain. Când pleci din vestiar ai 50 de metri pe un tunel mare, care duce direct către teren. Simți atmosfera exact cum este, incredibilă. Poți simți vibrația peluzei. Este o minune, ceva incredibil”, a descris fostul fotbalist trăirile pe care le-a avea de fiecare dată când parcurgea acest drum.

Novak Martinovic, impresionat de ce a trăit la Steaua Roșie: „Nu pot uita niciodată în viața mea”

Novak Martinovic vede suportul fanilor mai mult decât o simplă motivație sau încurajare, ci un real sprijin al jucătorilor care îi poartă spre victorie: „Nu pot uita niciodată în viața mea. Spre exemplu, echipa noastră crede că poate face orice când aude fanii.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum sunt afectați jucătorii celeilalte echipe. E o experiență foarte frumoasă. Atmosfera în Serbia îi poartă din spate pe fotbaliștii de aici. Dă un plus pentru echipele gazdă”, a mai explicat fotbalistul care a evoluat trei ani în România la Pandurii Târgu Jiu și FCSB.

Martinovic își aduce aminte de multe momente în care au fost incidente grave cu suporterii, care au intrat pe teren și au pornit bătăi în toată regula: „Polițiștii sunt acolo, pe tunel, pentru a putea interveni. Au existat bătăi în trecut, suporterii au intrat pe teren. De asta sunt mereu aproape. Nu e frumos dacă ar sta pe teren tot meciul, s-ar vedea urât la televizor. Așteaptă în tunel, gata să intervină”.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Miodrag Belodedici despre atmosfera creată de fanii Stelei Roșii: „Va fi un infern!”

Miodrag Belodedici a explicat într-un interviu pentru FANATIK la ce presiune imensă vor fi supuși la Belgrad jucătorii lui CFR Cluj și adaugă că Steaua Roșie ar putea avea mulți suporteri și la Cluj: „Au foarte, foarte mulți spectatori! Sunt pe primul loc la galerie. Neînvinși. Neînvinși. În Belgrad o să fie ceva extraordinar. Presiunea o să fie mare pe CFR!”.

Fostul mare jucător al celor două „Stele ale Estului” a declarat că deja a primit cereri de bilete pentru meciul retur de la Cluj, singurul impediment în calea invaziei ultrașilor sârbi ar putea fi măsurile de restricții cauzate de pandemia de COVID-19: „E posibil să fie mulți fani sârbi la meciul de la Cluj. Mai ales din zona Banatului. Chiar m-au sunat niște prieteni de la Moldova Nouă și mi-au cerut cinci bilete la meci. S-ar putea să vină mulți suporteri și de la Belgrad, dar e mai complicat acum cu pandemia”.

Partida tur de la Belgrad din playoff-ul Europa League va avea loc de marți seară de la ora 22:00, deși ar fi trebuit să se dispute joi. UEFA a luat această decizie pentru a preîntâmpina incidentele între fanii celor de la Steaua Roșie și Partizan Belgrad, mai ales că stadioanele celor două sunt foarte aproape unul de celălalt.

ADVERTISEMENT