Sport

Jucătorii lui Chelsea, prime uriașe după câștigarea Ligii Campionilor. Câți bani le dă Abramovich

Extrem de fericit pentru că a reușit să câștige pentru a doua oară trofeul UCL, patronul Roman Abramovich le-a dat o primă serioasă jucătorilor lui Chelsea.
30.05.2021 | 21:46
Jucatorii lui Chelsea prime uriase dupa castigarea Ligii Campionilor Cati bani le da Abramovich
Patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovich, a băgat adânc mâna în buzunar pentru a-și premia jucătorii după câștigarea Champions League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
30-05-2021
18:47

Primă de 12.000.000 de euro la Chelsea după câștigarea Champions League

Patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovich, a băgat adânc mâna în buzunar pentru a-și premia jucătorii după câștigarea Champions League.

Conform cotidianului The Sun, oligarhul rus va plăti prime în valoare de 12.000.000 de euro pentru cel de-al doilea trofeu Champions League din istoria clubului londonez.

Fotbaliștii de pe Stamford Bridge au mai încasat 6.000.000 de euro după ce au reușit să o elimine pe Real Madrid în semifinalele competiției.

În marea finală, trupa lui Tomas Tuchel va întâlni Manchester City la Istanbul, dar se fac presiuni la UEFA ca întâlnirea să fie mutată în Anglia după ce autoritățile din Marea Britanie au inclus Turcia pe lista roșie.

Pentru a treia oară în istoria Champions League, două echipei englezești își vor disputa prețiosul trofeu, iar Chelsea se află pentru a doua oară în această situație.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Chelsea vor lua prime colosale pentru câștigarea UCL

Încântat de succesul cu Real Madrid din semifinale, Roman Abramovich a promis prime incredibile dacă jucătorii lui Chelsea vor reuși câștigarea UCL și aducerea trofeului pe Stamford Bridge după o pauză de nouă ani.

Conform presei din Insulă, oligarhul rus i-a premiat deja pe elevii lui Thopmas Tuchel cu șase milioane de euro pentru calificarea în marea finală, iar o victorie în fața rivalilor de la Manchester City ar dubla suma pe care o vor încasa ”albaștrii”.

ADVERTISEMENT

Foamea de trofee pe care o arată Abramovich se conturează și prin faptul că fotbaliștii londonezi vor avea o primă și pentru finala Cupei Angliei din 15 mai contra lui Leicester City. Pentru trofeul intern, fotbaliștii vor încasa 1.000.000 de euro.

De Bruyne, cea mai mare primă din finala UCL

De partea cealaltă, la Manchester City toate bonusurile sunt trecute în contractele jucătorilor, iar presa engleză anunță că un succes în finala de la Istanbul i-ar ”costa” pe șefii ”cetățenilor” aproximativ 16 milioane de euro. Cea mai mare sumă, 1.000.000 de euro, ar urma să o încaseze Kevin De Bruyne.

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că Manchester City se află pentru prima dată în finala Champions League, după investiții masive ale șeicilor arabi. Însă, totul a fost posibil doar în momentul în care pe banca ”cetățenilor” a ajuns legendarul Pep Guardiola.

Un alt amănunt interesant este faptul că spaniolul ajunge într-o finală de Champions League după o pauză de 10 ani. Tehnicianul este la a treia finală din carieră, după cele din 2009 şi 2011, ambele câştigate cu Barcelona. Este prima oară când atinge această fază a competiţiei de când a plecat de la formaţia catalană, unde a triumfat alături de Lionel Messi.

ADVERTISEMENT