Fotbal intern

Jucătorii CFR-ului au ieșit negativ la testele pentru COVID-19. Doi fotbaliști și-au prelungit contractele

10.05.2020 | 16:00
Jucatorii CFRului au iesit negativ la testele pentru COVID19 Doi fotbalisti siau prelungit contractele
ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 mai, ora 16:00 / Au sosit rezultatele testelor pentru COVID-19 la care au fost supuși jucătorii, membrii staff-ului tehnic și ai celui administrativ de la CFR Cluj, iar toate acestea au ieșit negative. Astfel, lotul condus de Dan Petrescu își poate relua în liniște pregătirea în vederea reluării sezonului din Casa Pariurilor Liga 1.

În plus, conform Pro Sport, conducerea campioanei a ajuns la un acord cu doi dintre jucătorii de bază ai echipei, Ovidiu Hoban (37 de ani) și Paulo Vinicius (35 de ani), pentru prelungirea contractelor pe o perioadă de un an. O altă noutate din tabăra clujenilor este cea referitoare la postul de antrenor secund, Costin Curelea, fost la Academica Clinceni, urmând să-i ia locul lui Alin Minteuan.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 mai, ora 16:34 / CFR Cluj a anunţat că jucătorii, staff-ul tehnic şi cel administrativ au fost testaţi pentru COVID-19, informaţie prezentată marţi de FANATIK în exclusivitate.

“Testare pentru depistarea Covid-19! Astăzi, la stadion, au fost testați jucătorii, staff-ul tehnic și staff-ul administrativ al clubului nostru pentru Covid-19. De asemenea, împreună cu partenerii noștri de la Union Medical am sterilizat birourile și vestiarele cu ajutorul lampei cu ultraviolete”, au anunţat clujenii pe Facebook.

ADVERTISEMENT
coronavirus cfr cluj
Jucătorii de la CFR Cluj au fost testaţi pentru coronavirus

ŞTIRE INIŢIALĂ – 5 mai

Cu semnale că Liga 1 s-ar putea relua în prima jumătate a lunii iunie, mai toate echipele se pregătesc deja de reînceperea antrenamentelor în cadru organizat. Este și cazul campioanei CFR Cluj. De marți, 5 mai, jucătorii au fost chemați la stadion, unde au fost testați pentru coronavirus.

Jucătorii campioanei CFR, testați pentru coronavirus. Rezultatele vin în două zile

Cei mai mulți dintre jucătorii campioanei au fost testați, pe rând, la stadion, pentru coronavirus. Miercuri, 6 mai, vor fi testați ultimii jucători dar și membrii staff-ului tehnic. Rezultatele vor veni în decurs de două zile.

ADVERTISEMENT

Jucătorii se prezintă pe rând la stadion, de unde pleacă și cu câte un rând de echipament. Asta pentru că în zilele următoare vor începe la o bază sportivă antrenamentele, pe serii de maxim trei, sub supravegherea preparatorului fizic.

Giedrius Arlauskis nu s-a mai întors la Cluj și e cu bagajele făcute pentru noua destinație

Și stranierii din lotul CFR-ului, care au părăsit România imediat după ce Liga 1 a fost întreruptă, au revenit zilele trecute la Cluj. Ei sunt nevoiți însă să rămână în izolare la domiciliu timp de două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Dintre jucătorii plecați, portarul Giedrius Arlauskis nu s-a mai întors la Cluj. Acesta e cu bagajele făcute în Lituania, însă pentru noua sa destinație, Arabia Saudită.

În locul lui Arlauskis la Cluj va ajunge Cristi Bălgrădean, care a semnat încă din februarie cu echipa campioană. Acesta se va alătura lotului feroviar doar din iunie, după ce îi va expira contractul cu FCSB.

Pregătire pe plan local până la reluarea campionatului

Dan Petrescu, cel care a preluat și atribuțiile de manager general după retragerea lui Marian Copilu, informație anunțată exclusiv de FANATIK, a creionat programul de pregătire al echipei pentru perioada următoare. Intenția “Bursucului” este ca, după 15 mai, întreaga echipă să se cantoneze într-un hotel din Cluj, de unde să se deplaseze în fiecare zi la stadion pentru antrenamente.

Este de văzut însă dacă jucătorii CFR-ului vor accepta să intre în cantonamentul propus de conducere. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu și-au primit ultimul salariu și nici primele de joc pentru victoriile europene din acest sezon.

În martie, la întreruperea campionatului, CFR Cluj era lider în campionat, cu 4 puncte peste urmăritoarele FCSB și Universitatea Craiova. Dacă fotbalul se reia, gruparea feroviară are șansa să cucerească al treilea titlu consecutiv cu Dan Petrescu antrenor.

ADVERTISEMENT