Pariuri sportive

Jucătorii lui Manchester United, la un pas de o nouă tragedie aeriană!

Pentru jucătorii lui Manchester United deplasările cu avionul pe teritoriul Germaniei par a fi călătorii pline de peripeţii. A rămas în istoria tuturor fanilor ”diavolilor roşii” tragedia...
27.11.2013 | 16:16
Jucatorii lui Manchester United la un pas de o noua tragedie aeriana

Pentru jucătorii lui Manchester United deplasările cu avionul pe teritoriul Germaniei par a fi călătorii pline de peripeţii. A rămas în istoria tuturor fanilor ”diavolilor roşii” tragedia de neînchipuit din 1958, de la Munchen, cînd 23 din cei 44 de membri ai delegaţiei lui United, care venea de la Belgrad, după un meci de Cupa Campionilor Europeni, au murit pe aeroportul din Munchen. (foto)

Munich-air-disaster-1958--007

BusbyBabes

S-au speriat foarte tare 

Atunci, după două tentative de decolare de pe pista aeroportului din capitala Bavariei, ambele eşuate din cauza unor probleme la motor, comandantul navei a făcut şi a o treia încercare, provocînd drama. La 55 de ani de la acel eveniment de tristă amintire jucătorilor lui United le-a fost dat marţi 26 noiembrie 2013 să cunoască din nou starea de panică, în timp ce se aflau în aer, la numai 400 de metri de aeroportul din Koln, unde urmau să aterizeze, în vederea meciului de astăzi din Ligă, împotriva lui Bayer Leverkusen. Dacă de această dată delegaţia lui United a trecut doar prin mari emoţii, fără a se întîmpla nimic grav pentru viaţa lor, atunci meritul trebuie acordat pilotului care a observat la timp existenţa unui alt avion pe pistă şi a reuşit să se ridice în aer în ultimul moment, pentru a evita coliziunea. După cîteva minute, timp în care a fost în contact permanent cu turnul de control al aeroportului din Koln, avionul intrus a fost îndepărtat şi delegaţia engleză a putut ateriza fără probleme. Jucătorii au observat însă cît de aproape s- au aflat de o altă mare tragedie şi Rio Ferdinand a şi postat imediat pe contul său de socializare: ” Am aterizat în Germania. Abia mi-am revenit după o aterizare cu peripeţii.”

Lipsiţi de van Persie, Carrick, Vidici şi Fellaini

Pentru meciul de la Leverkusen antrenorul David Moyes are probleme importante de lot. Vor lipsi sută la sută, suspendatul Fellaini şi acccidentaţii Vidici, Carrick şi, mai ales, maşina de făcut goluri van Persie. De asemeni, alţi trei jucători vor primi sau nu OK-ul staffului medical abia cu cîteva ore înainte de startul partidei. Este vorba de fundaşul Rafael, mijlocaşul Jones şi japonezul de pe banda dreaptă Kagawa. Nici gazdele nu sînt chiar pe roze, pentru că nu pot beneficia de aportul principalului om din avanposturi, Sydney Sam, dar nici de prezenţele lui Boenisch şi Hilbert. Un meci egal ar fi perfect pentru englezi, care conduc grupa A cu 8 puncte, urmaţi de adversara de astăzi, 7 puncte, Şahtior Doneţk 5 şi Real Sociedad, un singur punct. Şahtior primeşte vizita bascilor, care, deşi au făcut doar un egal, ar putea obţine totuşi inclusiv accesul în primăvara Ligii, dacă vor cîştiga în Ucraina şi vor depăşi acasă, în ultima rundă pe Leverkusen, dar toate aceste variante superoptimiste pentru spanioli mai au nevoie de îndeplinirea unei condiţii fundamentale, victorie a lui United la Leverkusen.