Fotbal international

Jucătorii lui Slovan Liberec se tem că fobaliștii FCSB i-ar fi infectat cu coronavirus

25.09.2020 | 11:43
Jucatorii lui Slovan Liberec se tem ca fobalistii FCSB iar fi infectat cu coronavirus
ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut cu 2-0 cu o echipă improvizată în fața unui adversar foarte slab, locul 5 din ultimul sezon al campionatului din Cehia, iar la finalul jocului cehii se arătau îngrijorați că s-ar putea infecta din cauza fotbaliștilor români.

FCSB-ului i-au lipsit nu mai puțin de 15 jucători infectați cu COVID-19, Karanovic s-a accidentat încă din minutul 9, în timp ce Cană a fost eliminat în minutul 20, iar șansele la calificare au fost compromise încă din timpul meciului.

ADVERTISEMENT

UEFA nu a mai acceptat să amâne meciul, așa cum doreau oficialii roș-albaștri, deși mulți dintre fotbaliști au luat contact cu jucători depistați pozitiv, iar cehii se tem la rândul lor că au fost infectați.

Michal Rabusic, Slovan Liberec: ,,După meci ne-au spus să nu dăm mâna cu ei”

Michal Rabusic, cel care a marcat al doilea gol al lui Slovan Liberec a declarat că echipa sa a sta în izolare la hotel până când vor primii rezultatele testelor de coronavirus și speră că nimeni nu a luat virusul de la jucătorii români: ,,Pe teren nu ne-a fost teamă de infectare. Nu te gândești la asta în timpul meciului. Mă rog ca noi toți să fim sănătoși. Dacă se ajunge la noi la fel ca în București, atunci ar fi o mare problemă. Vom închide hotelul până la ultimele teste pentru a ne asigura că toată lumea este sănătoasă. Sper că așa va fi”, a spus îngrijorat fotbalistul lui Slovan Liberec, conform gsp.

ADVERTISEMENT

Cehii spun că nu au știut până în ultimul moment dacă se va juca și cine va intra pe teren pentru FCSB: ,,Nu am știut până în ultimul moment dacă se va juca sau nu, cu cine vor juca, dacă vor juca cu juniorii. Până la urmă, au adus jucători din campionatul lor, care au calitate. Sigur, nu a existat omogenitate”, a încercat Rabusic să nu minimalizeze meritele echipei sale.

Chiar dacă meciul s-a desfășurat în condiții de forță majoră, celor de la Slovan Liberec le-a fost extrem de frică de acest meci. Acest lucru este confirmat și de declarația lui Michal Rabusic: ,,S-a văzut că pot obține rezultate bune atunci când sunt pe teren jucătorii buni. A fost un meci dificil și sunt foarte bucuros că am gestionat bine situația. Mai avem un singur meci până la grupe, sper să reușim”, a concluzionat Rabusic.

ADVERTISEMENT

FCSB ratează grupele Europa League pentru al treilea an consecutiv

Chiar dacă celor de la FCSB le-au lipsit 15 jucători infectați, cehilor le-a fost frică de acest meci, iar asta s-a văzut și pe teren, chiar și cu un om în plus, singurele momente în care s-au apropiat de poarta lui Straton au fost fazele fixe, unde aveau un gabărit mult mai bun decât jucătorii români.

Slovan Liberec va juca în play off-ul Europa League cu APOEL Nicosia, iar dacă vor trece de ciprioți se vor califica în grupele competiției, acolo unde FCSB nu a mai ajuns de 3 ani, deși a avut 10 calificări consecutive în grupele unei competiții europene, însă este pentru prima oară când echipa lui Gigi Becali nu se califică nici măcar în play off-ul Europa League.

ADVERTISEMENT

FCSB avea un palmares zdrobitor în fața echipelor din Cehia și venea după 3 calificări consecutive în meciurile cu echipe din Cehia, după ce a eliminat pe rând Sparta Praga, Viktoria Plzen și Mlada Boleslav, singura eliminare fiind în fața Slaviei Praga, în 2007.

______________________________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iași-FCSB: 1,93 este cota pentru “peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT