Sport

Jucătorii naționalei din Peru, conflict monstru cu poliția la Madrid. Căpitanul echipei, arestat după ce a lovit un ofițer: „Ne-au luat la bătaie”. Video

Jucătorii naționalei din Peru s-au luat la bătaie cu poliția înainte de meciul amical cu Maroc, disputat în Spania. Portarul Pedro Gallese a fost arestat.
28.03.2023 | 14:46
Jucatorii nationalei din Peru conflict monstru cu politia la Madrid Capitanul echipei arestat dupa ce a lovit un ofiter Neau luat la bataie Video
4 jucători din naționala lui Peru ar fi fost reținuți de poliția spaniolă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jucătorii naționalei din Peru au oferit imagini reprobabile în fața hotelului din Madrid unde erau cazați. Fotbaliștii au vrut să iasă să îi salute pe fanii strânși la intrarea în hotel, însă au sfârșit cu o altercație cu forțele de ordine.

Jucătorii naționalei din Peru, scene incredibile la Madrid! Au împărțit pumni polițiștilor

Scandal-monstru la sud-americani înainte de meciul amical cu Maroc, după ce starul Pedro Gallese a fost arestat și interogat timp de mai multe ore, după ce a lovit cu pumnul în ochi un polițist.

ADVERTISEMENT

Situația a scăpat de sub control după ce sute de peruani s-au strâns în fața hotelului unde era cazată naționala din Peru. Pe acest fond, a izbucnit un conflict între forțele de ordine și jucători, iar portarul de 33 de ani a fost reținut, fiind ulterior eliberat.

Scânteia care a aprins focul a fost momentul în care mijlocașul central Yoshimar Yotun a fost confundat de agenții de ordine cu un fan și a fost îmbrâncit în afara hotelului. Imediat, coechipierii săi au intervenit, însă poliția din prea mult exces de zel a agitat și mai mult spiritele și a escaladat conflictul în unul fizic.

ADVERTISEMENT

Alți trei jucători peruani ar fi fost reținuți. Pedro Gallese: „Ne-au luat la bătaie”

Agenția EFE anunță că alți trei fotbaliști din naționala statului Peru ar fi fost reținuți de către poliția spaniolă. Este vorba despre Alex Valera, Yoshimar Yotun și Jose Carvallo, însă presa peruviană a dezmințit această informație.

Pedro Gallesee dă însă vina în totalitate pe forțele de ordine: „Am vrut doar să-i salutăm pe fanii noștri, conform obiceiului, și polițiștii ne-au luat la bătaie cu pumnii. A fost un haos general”, a declarat căpitanul sud-americanilor.

ADVERTISEMENT

Reacția oficială a Federației Peruane de Fotbal

Cei 300 de suporteri strânși în fața hotelului „NH Collection Eurobuilding” au dezaprobat total intervenția poliției spaniole și au strigat: „sunt fotbaliști, nu-i mai loviți!”. Suporterii n-au fost nici ei ușă de biserică, după ce au prins mai multe torțe și le-au aruncat spre oamenii legii.

Federația Peruană de Fotbal a reacționat de asemenea după incidentele dinaintea meciului cu Maroc: „Regretăm incidentele petrecute la Madrid. unde suporterii naționalei s-au adunat cu steaguri, pentru primirea tradițională a jucătorilor. Respectăm autoritățile și procedurile în orice țară mergem”, a fost reacția oficială.

ADVERTISEMENT

Partida amicală dintre Peru și Maroc, semifinalistă la Campionatul Mondial din Qatar, se dispută marți, 28 martie, de la ora 22:30. Africanii vin după o victorie surprinzătoare cu 2-1 împotriva Braziliei.

ADVERTISEMENT