Sport

Suporterii Rapidului au părăsit stadionul în minutul 15 al meciului cu Sepsi. Motivele care au dus la această decizie

Fotbaliștii de la Rapid au protestat înaintea meciului cu Sepsi din SuperLiga. Au întârziat startul partidei 5 minute, iar fanii au părăsit stadionul după un sfert de oră.
10.04.2023 | 20:44
Suporterii Rapidului au parasit stadionul in minutul 15 al meciului cu Sepsi Motivele care au dus la aceasta decizie
Jucătorii Rapidului au întârziat cu cinci minute startul partidei cu Sepsi. Foto: Facebook - @FC Rapid 1923.
ADVERTISEMENT

Rapid închide la Sepsi a treia etapă din play-off-ul SuperLigii. Fanii giuleșteni au luat cu asalt arena de la Sf. Gheorghe, însă, la fel ca în meciul de la Ovidiu, suporterii „alb-vișinii” nu au putut intra în întregime pe stadion.

Jucătorii Rapidului, protest înaintea meciului cu Sepsi. Startul partidei a fost amânat cu 5 minute

Rapid are parte de o susținere masivă atât pe teren propriu, cât și în deplasare. Suporterii formației antrenate de Adrian Mutu s-au deplasat la Sf. Gheorghe pentru partida cu Sepsi în meciul care închide etapa a 3-a a play-off-ului din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Totuși, aproximativ 126 de fani ai giuleștenilor nu au putut intra pe stadion, deoarece numărul suporterilor Rapidului este mai mare în comparație cu numărul de bilete alocate oaspeților. Conform regulamentelor, echipa gazdă trebuie să pună la dispoziție minim 5% din capacitatea stadionului suporterilor echipei oaspete.

Astfel, jucătorii Rapidului au protestat și au întârziat startul partidei de la Sf. Gheorghe cu aproximativ 5 minute. În tot acest timp, fotbaliștii lui Mutu au mers în dreptul peluzei alb-vișiniilor alături de care au cântat și au aplaudat. Dan Șucu și Daniel Niculae au fost surprinși de camerele TV în timp ce aplaudă alături de suporteri și jucători.

ADVERTISEMENT

Suporterii Rapidului au părăsit stadionul în minutul 15

Suporterii Rapidului au încercat să negocieze un număr mai mare de bilete, însă Jandarmeria nu le-a permis acest lucru oaspeților, anunță gsp.ro. Liviu Ungurean, liderul galeriei „alb-vișinie”, a dat ordin prin portavoce ca toți suporterii care au primit accesul să iasă de pe stadion.

Așa s-a și întâmplat. După un sfert de oră, suporterii Rapidului au părăsit stadionul în semn de protest pentru fanii care nu au avut acces pe stadion. Stadionul lui Sepsi are o capacitate de 8.400 de locuri, astfel organizatorii au acordat aproximativ 463 de bilete.

ADVERTISEMENT

Un număr mai mare în comparație cu suporterii giuleșteni veniți la Sf. Gheorghe. După ce au întârziat cinci minute startul partidei, Cătălin Popa, „centralul” partidei, i-a făcut semn căpitanului Săpunaru că meciul trebuie să înceapă.

Fanii Rapidului, situație similară la derby-ul cu Farul

Suporterii Rapidului au trecut printr-o situație similară în deplasarea din etapa a 30-a a sezonului regular din SuperLiga. Fanilor giuleșteni le-au fost alocate doar 220 de bilete, un număr extrem de mic în comparație cu numărul de suporteri care au făcut deplasarea pentru derby-ul cu Farul, aproximativ 600.

ADVERTISEMENT

„Mă bucur că deschizi acest subiect. Am avut o discuție cu cei din galeria Rapidului, personal, și le-am explicat că totuși stadionul Farului astăzi nu poate permite. Sunt 4.000 de spectatori acolo. Există un plan al Jandarmeriei înainte de joc și nu neapărat înaintea jocului cu ei.

Am încercat să le explic că până la urmă atmosfera pe care ei o creează e frumoasă. Vrem să fie în tribună și am vrut să fie în tribună. Le-am oferit sectorul aferent suporterilor adverși și n-au înțeles. Mă rog, și-au dorit mai mult”, a declarat Ciprian Marica, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Tags: