Fotbal international

Jucătorii lui AS Roma, gesturi superbe! Cum îi sprijină pe fanii trecuți de 70 de ani

25.03.2020 | 12:37
Jucatorii lui AS Roma gesturi superbe Cum ii sprijina pe fanii trecuti de 70 de ani
ADVERTISEMENT

Sunt vremuri cu totul neobișnuite în întreaga lume și oamenii încep din nou să descopere că trebuie să se ajute unii pe alții pentru a depăși situația critică generată de pandemia de coronavirus.

Jucătorii Romei, superbe gesturi umanitare

Și lumea fotbalului a aderat fără ezitare la această campanie de sprijinire a luptei împotriva virusului, formele de întrajutorare luând diverse fațete. Cel mai ușor a fost donarea unor sume importante de bani, așa cum au făcut mulți jucători de la Bayern Munchen, în frunte cu Robert Lewandowski, care au donat cîte un milion de euro fiecare.

ADVERTISEMENT

În Italia, unde este nedoritul epicentru al pandemiei, existând peste 60.000 de îmbolnăviri și peste 6000 de decese, cu perspective deloc încurajatoare, cluburile au decis să intervină substanțial, exemplul cel mai bun fiind Juventus, cu o donație de 10 milioane euro și cumpărarea de aparatură pentru ventilația bolnavilor.

Ajutor consistent pentru spital

Însă nici cei de la Roma nu au stat cu mîinile încrucișate. Jucătorii și stafful tehnic au decis să renunțe în corpore la o zi de salariu, iar cu banii strânși au cumpărat 13.000 de măști, gel dezinfectant, opt ventilatoare pulmonare și opt paturi pentru terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Iar inițiativele nu s-au oprit aici. Fundația Roma Cares și-a concentrat eforturile în vederea ajutorării fanilor echipei care au împlinit vârsta de 70 de ani sau au chiar mai mult.

Fundația Roma Cares a intrat în acțiune

Concret, echipe ale fundației, formate din tineri, purtând bineînțeles tricouri cu însemnele echipei, au făcut o listă de persoane și au purces la drum, vizitând pe fiecare.

ADVERTISEMENT

Au fost aduse produse de uz sanitar, tot ceea este necesar în astfel de situații și alimente, iar regulile au fost respectate întocmai, în sensul în care pachetele au fost lăsate la ușă, după anunțarea proprietarului, în prealabil.

Acest gen de inițiative vor continua

Acțiunea a avut un succes deosebit, bătrânii suporteri fiind extrem de emoționați de atenția primită și de grija acordată de club.

ADVERTISEMENT

Cei de la Roma susțin însă că este doar începutul, pentru că astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare, pentru că fanii vârtsnici trebuie să vadă că nu sunt uitați.

ADVERTISEMENT
Tags: