Fotbal intern

Jucătorii și antrenorii de la Gaz Metan Mediaș, în șomaj tehnic: „Pierderi financiare de 270.000 de euro”. VIDEO

01.04.2020 | 15:05
Jucatorii si antrenorii de la Gaz Metan Medias in somaj tehnic Pierderi financiare de 270000 de euro VIDEO
ADVERTISEMENT

Ioan Mărginean, președintele lui Gaz Metan, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că toți angajații clubului vor intra în șomaj tehnic.

Gaz Metan Mediaș, în șomaj tehnic

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul în România și, în același timp, a sistat încasările cluburilor.

ADVERTISEMENT

Pentru evitarea unui colaps financiar, grupările din Liga 1 au luat măsuri drastice. Dacă FCSB și Viitorul au decis reducerea semnificativă a salariilor angajaților, Gaz Metan Mediaș a anunțat că toți angajații vor intra în șomaj tehnic.

Cu părere de rău vă spun că au intervenit multe probleme din punct de vedere financiar. Nu știm dacă reluăm campionatul pentru a juca restul de meciuri. Asta ar însemna o pierde financiară de 270.000 de euro pentru noi.

ADVERTISEMENT

 Ne-am luat măsură de precauție și am cerut administratorului judiciar să avizeze intrarea în șomaj tehnic începând cu Mărginean Ioan și restul personalului.

Sunt 27 de jucători în lotul echipei mari și văd că avem 38 de persoane în administrativ. Noi am fost de bună credință, am plătit salariile la zi, dar nu știm încotro să o apucăm și am decis să fim solidari în această perioadă. Pe această cale le mulțumesc căpitanilor de echipă”, a declarat Ioan Mărginean, președintele lui Gaz Metan.

ADVERTISEMENT

Marius Constantin, căpitanul lui Gaz Metan, consideră că decizia de a suspenda contractele este firească în contextul actual: „Este o decizie pe care nici președintele nu a vrut să o ia, dar a luat-o ca să salveze clubul și până la urmă clubul este prioritar. E o perioadă complicată pentru toată lumea datorită izolării. Toată lumea își găsește tot timpul de activități ca timpul să treacă mai repede. Orice profesionist are o gamă variată de exerciții pe care le poate efectua și în casă și pe lângă asta cărți, filme”.

Răzvan Pleșca, portarul echipei calificate în premieră în play-off, a declarat că intrarea în șomaj tehnic a fost o decizie care trebuia luată pentru a salva clubul.

ADVERTISEMENT

Referitor la situația de la club, ca de altfel din toată țara, este un moment greu în istoria acestui club, cum au mai fost în ultimii ani, dar eu sunt încrezător că o vom scoate la capăt și când va trece starea de urgență vom relua competițiile, vom reuși să diminuăm cât mai mult din pierderile financiare ale tuturor, în așa fel încât nimeni nu va rămâne cu restanțe, așa cum nu a rămas nimeni nici în anii trecuți”, a declarat Răzvan Pleșca.

#ConferintaPresa #GazMetan Președintele Ioan Mărginean și cei doi căpitani Marius Constantin și Răzvan Pleșca susțin o conferință de presă.

Posted by Gaz Metan Mediaș on Wednesday, April 1, 2020

Cât vor încasa angajații

Ca urmare a intrării în șomaj tehnic în perioada în care pe teritoriul României este decretată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, oficialii, antrenorii și jucătorii de la Gaz Metan Mediaș vor încasa 75% din salariul mediu net, echivalent a 2.380 de lei net.

Aceeași măsură a fost luată și la Dinamo, Chindia Târgoviște și Poli Iași, în timp ce Gigi Becali a decis reducerea salariilor de la FCSB cu 50% până în luna septembrie, în afara de cazul jucătorilor Cristi Bălgrădean, Harlem Gnohere, Adi Popa, Marko Momcilovic și Alexandru Stan, care au intrat în șomaj tehnic.

  • 2380 de lei primesc angajații intrați în șomaj tehnic
ADVERTISEMENT