Fotbal international

Jucătorii și fanii echipei lui Dan Petrescu, în lacrimi după ce Guizhou a retrogradat. Video

03.11.2018 | 08:03
Jucatorii si fanii echipei lui Dan Petrescu in lacrimi dupa ce Guizhou a retrogradat Video
ADVERTISEMENT

Guizhou Zhicheng, echipa antrenată de Dan Petrescu, a retrogradat în liga secundă din China, după ce a fost învinsă cu scorul de 2-0 de Guanghzou R&F. Tehnicianul român a ratat astfel bonusul de 3 milioane de dolari promis în cazul rămânerii în Superliga. Jucătorii și fanii echipei lui Dan Petrescu au rămas în lacrimi la finalul partidei din runda cu numărul 28, după ce Guizhou a retrogradat.

Guizhou avea nevoie de o victorie și de rezultate favorabile în celelalte partide ale rundei pentru a mai spera că se poate salva de retrogradare. Partida cu Guangzhzou R&F a început cum nu se poate mai prost pentru echipa lui Dan Petrescu. Zahavi a deschis scorul pentru oaspeți încă din minutul 13, iar Lu Min a făcut 2-0 cu 2 minute înainte de finalul primei reprize, stabilind scorul pauzei. “Bursucul” a încercat să schimbe tactica în cea de-a doua repriză, însă Guizhou nu a contat prea mult în atac, iar scorul a rămas neschimbat până la final.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Dan Petrescu a retrogradat. Jucătorii și fanii, în lacrimi la final

În urma înfrângerii suferite pe teren propriu în fața celor de la Guanghzou R&F, echipa lui Dan Petrescu a rămas pe ultimul loc al clasamentului, cu 21 de puncte, la 7 lunigimi de undă în spatele locului 17, ocupat de Tianjin Teda. Cu 2 etape înainte de încheierea campionatului, Guizhou Zhicheng are și un golaveraj negativ, 33-62. Celălalt antrenor român din China, Cosmin Olăroiu, e pe locul 5 cu Jiangsu Suning.

Au fost imagini dureroase la finalul meciului Guizhou Zhicheng – Guanghzou R&F 0-2. Un copil de mingi aflat la marginea terenului, care susține echipa antrenată de Dan Petrescu, a fost surprins în lacrimi lângă banca de rezerve. Gândul că din sezonul viitor vor juca în liga secundă din China i-a făcut să plângă chiar și pe câțiva jucători de la Guizhou. Pentru că nu și-a îndeplinit obiectivul, acela de a salva echipa de la retrogradare, Dan Petrescu a ratat un bonus de 3 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Tags: