Fotbal intern

Jucătorii Universității Craiova au revenit acasă după rușinea cu Lokomotiv Tbilisi! Au ținut capul în pământ la aeroport. Foto

28.08.2020 | 18:19
Jucatorii Universitatii Craiova au revenit acasa dupa rusinea cu Lokomotiv Tbilisi Au tinut capul in pamant la aeroport Foto
ADVERTISEMENT

Echipele din România se luptă an de an prin campionat pentru a prinde cupele europene, iar acolo ieșim încă din primele tururi preliminare. Anul trecut, CFR Cluj a realizat surpriza plăcută și a ajuns până în șaisprezecimile Europa League, de unde a fost eliminată de Sevilla, însă fără să piardă.

În sezonul actual, CFR Cluj a fost eliminată în turul doi preliminar Champions League de Dinamo Zagreb, la penalty-uri, și va continua în a doua competiție europeană intercluburi, din turul trei. FCSB și Botoșani își continuă și ele drumul spre visul grupelor. Doar Universitatea Craiova a părăsit prematur Europa League.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, jucătorii Universității au revenit acasă, fiind vizibili afectați de înfrângerea rușinoasă cu Lokomotiv Tbilisi. Cristiano Bergodi trebuie să aibă forța să îi capaciteze pentru viitorul joc, cel de duminică, ora 18:00, cu Astra.

Jucătorii Craiovei au revenit acasă după rușinea cu Lokomotiv Tbilisi! N-au scos un cuvânt și au ținut capul în pământ

Înfrângerea din Georgia a afectat foarte mult tot ceea ce înseamnă suflare „alb-albastră”. Suporterii Universității nu pot să conceapă nici acum că echipa preferată a pierdut cu necunoscuții de la Lokomotiv Tbilisi, asta deși patronul Mihai Rotaru anunța ambiții foarte mari pentru club: „Credem că avem în momentul acesta o echipă capabilă să joace în grupele Europa League. Suntem o echipă de urna 3 valorică. Nu avem încă un nivel de UEFA Champions League, nu ne recomandă valoarea investițiilor. 2-3 ani de penitență în Europa League nu ne-ar strica,” declara acesta înainte de finalul sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

Totuși, finanțatorul principal nu poate fi condamnat. Jucătorii beneficiază de condiții de echipă de vest, însă nu reușesc să se ridice la nivelul suporterilor sau al conducerii. De vină poate fi și staff-ul tehnic. Așa cum FANATIK scria, fotbaliștii s-au plâns de faptul că au fost prea mult încărcați fizic. Oricum ar fi, dezamăgirea este una imensă. Acum, Universității îi rămâne să se bată cu echipa ca Sepsi, Voluntari, Chindia..

Universitatea craiova
Jucătorii Universității Craiova au revenit acasă după rușinea cu Lokomotiv Tbilisi! Oltenii au ținut capul în pământ la aeroport. Foto

Cumva, atunci când ieșim în Europa, cu mici excepții, fotbalul european ne arată unde suntem. Andrei Ivan, fotbalist care a evoluat cu Rapid Viena în primăvară europeană, Vătăjelu, cu experiență în Cehia sau Screciu, jucător cumpărat de Genk cu două milioane, au avut prestații jalnice la Tbilisi. „Celui care iubește Universitatea nu îi place să plece umilit de la stadion” era un banner al ultrașilor olteni din urmă cu ceva timp. Ce noroc că se joacă fără spectatori. Nici nu aș fi vrut să știu ce s-ar fi întâmplat la meciul cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Vineri, în jurul orei 17:00, delegația Craiovei a aterizat acasă. Vizibil afectați după înfrângere, jucătorii și antrenorul nu au oferit nicio declarație, urcând direct în  autocar, deoarece vor intra direct în cantonament pentru meciul cu Astra. Tehnicianul Cristiano Bergodi are o misiune extrem de dificilă, aceea să își capaciteze elevii pentru un joc de campionat, dar oare ce mental poate să aibă un jucător o înfrângere extrem de rușinoasă în fața unei echipe care ocupă locul 6 în Georgia?

Universitatea craiova aeroport
Jucătorii Universității Craiova au revenit acasă după rușinea cu Lokomotiv Tbilisi! Oltenii au ținut capul în pământ la aeroport. Foto

Se anunță o perioadă tumultoasă pentru Știința. Două săptămâni pentru refacerea moralului și refacerea…echipei?

Campionatul României se întrerupe pentru acțiunile echipelor naționale. Perioada este binevenită pentru refacerea moralului jucătorilor și poate ca anumite lucruri să se miște în sânul clubului. Postul lui Bergodi nu mai este așa sigur. Așa cum spun și susținătorii oltenilor, italianul a avut două finale, ambele pierdute. Au avut șansa să intre în istorie cu CFR Cluj, dar au decis să intre cu Lokomotiv Tbilisi și nu într-o manieră pozitivă.

ADVERTISEMENT
Universitatea craiova aeroport
Jucătorii Universității Craiova au revenit acasă după rușinea cu Lokomotiv Tbilisi! Oltenii au ținut capul în pământ la aeroport. Foto

Cât de departe pare momentul în care Craiova era așteptată de mii de fani pe strada ce înconjoară Aeroportul Internațional din Bănie. Doar mașinile care treceau spre Balș și înapoi au mai făcut un zgomot de ambianță în momentul în care jucătorii și restul delegației au pășit în afara clădirii, aflată în reconstrucție, așa cum ar trebui să se întâmple și cu lotul actual. Într-un mod sau altul, episodul nefericit de la Tbilisi va fi dat uitării, dar va rămâne în istorie, alături de jocuri ca cel cu Pobeda Prilep.

Universitatea craiova aeroport
Jucătorii Universității Craiova au revenit acasă după rușinea cu Lokomotiv Tbilisi! Oltenii au ținut capul în pământ la aeroport. Foto

Jucătorii Universității Craiova au revenit acasă după rușinea cu Lokomotiv Tbilisi! Oltenii au ținut capul în pământ la aeroport. FotoSingurul lucru prin care poate fi „salvat” sezonul este un titlu. Cum ar fi ca Universitatea să-și dovedească valoarea în meciurile din campionat și Cupa României? Să dovedească faptul că a fost un accident nefericit, că totul a fost doar un vis urât… Până atunci, noi .. „Ținem cu echipa noastră / Și la bine, și la rău”..

„Un meci care ne provoacă o dezamăgire mare, normal că ne-am fi dorit să trecem de acest tur preliminar şi din păcate, pierdem. Nu am făcut un meci prea reuşit, dar singurul reproş este că am luat două goluri pe contraatac, iar asta m-a deranjat. Mergem înainte şi vedem ce se întâmplă, dar sigur că este o dezamăgire mare”, a declarat și tehnicianul italian după jocul din Georgia.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Astra Giurgiu: 1,83 este cota pentru „sub 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT