Sport

Jucătorii Universității Craiova s-au recules la statuia lui Ion Oblemenco. 25 de ani fără „Tunar”. Video

Jucătorii Universității Craiova s-au recules la statuia lui Ion Oblemenco, fostul mare fotbalist al echipei. Pe 1 septembrie se fac 25 de ani de când „Tunarul” ne-a părăsit.
01.09.2021 | 13:14
Jucatorii Universitatii Craiova sau recules la statuia lui Ion Oblemenco 25 de ani fara Tunar Video
ADVERTISEMENT

Înainte de plecarea în cantonamentul din Poiana Brașov, jucătorii Universității Craiova au oferit un tribut fostului mare fotbalist al Științei, Ion Oblemenco. Pe 1 septembrie se împlinesc 25 de ani de când legendarul atacant pleca în „echipa îngerilor” prea devreme.

FANATIK a prezentat în exclusivitate un interviu cu cel care a fost cel mai bun prieten al „Tunarului”, Silviu Stănescu. Stabilit în Suceava, Stănescu nu l-a uitat niciodată pe „Nelu” și și-a expus gândurile într-un material emoționant.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Universității Craiova s-au recules la statuia lui Ion Oblemenco. Se împlinesc 25 de ani de când fostul mare fotbalist a decedat

Fostul mare golgheter al Universității Craiova nu a fost niciodată uitat în Bănie. Suporterii, chiar și cei tineri, vorbesc cu admirație de omul care a fost liderul „Campioanei unei mari iubiri” și a fost și antrenorul echipei care a devenit „Craiova Maxima” și care a ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

În prima zi de toamnă a anului 1996, la doar 51 de ani, Ion Oblemenco părăsea această lume. Aflat la cârma echipei Hassania Agadir, din Maroc, „Tunarul” s-a consumat foarte mult în timpul partidei cu Sidi Kacem și s-a prăbușit în penultimul minut al jocului. A fost dus la spital, suferind un infarct, dar medicii nu au mai putut face nimic. Așa și-a găsit sfârșitul.

ADVERTISEMENT

A fost înmormântat pe 7 septembrie 1996. La 25 de ani de la dispariția sa, Ion Oblemenco nu a fost uitat. Jucătorii Universității Craiova au plecat într-un stagiu de pregătire în Poiana Brașov, dar au făcut o oprire și la statuia fostului fotbalist al Științei, cea care veghează asupra arenei din Bănie.

Jucătorii Universității Craiova s-au recules la statuia lui Ion Oblemenco. 25 de ani fără „Tunar”. Video”
Jucătorii Universității Craiova s-au recules la statuia lui Ion Oblemenco

În frunte cu Nicușor Bancu și Valerică Găman, mai mulți fotbaliști și membri ai staff-ului au depus o coroană și s-au recules. La final, înainte de plecare, aceștia au început să aplaude în semn de omagiu pentru „cel mai iubit dintre olteni”. Printre jucătorii care au coborât din autocar s-a numărat și Alexandru Crețu, noul transfer, dar și Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci. IMAGINILE VIDEO POT FI VĂZUTE AICI.

ADVERTISEMENT

Decesul lui Ion Oblemenco a lovit ca un trăznet lumea fotbalistică: „A fost o lovitură foarte puternică pentru noi. Îl iubeam ca pe fratele nostru”

Ion Oblemenco a făcut istorie pentru Universitatea Craiova, iar foștii săi colegi își amintesc cu drag de omul care rupea plasele adversarilor în urmă cu cinci decenii. Silviu Stănescu a rememorat cum a aflat de moarte „fratelui său”, „Nelu”:

„Petre Deselnicu m-a sunat. El mi-a spus. Am avut o relație foarte bună și cu familia lui, trebuia să le fiu naș. Când au avut ei nunta, eu am plecat la Ploiești, m-a vrut domnul Ilie Oană.

ADVERTISEMENT

Nelu l-a cununat, până la urmă. Mi-a spus Petre despre decesul lui…A fost o lovitură foarte puternică pentru noi. Îl iubeam ca pe fratele nostru,” a declarat acesta pentru FANATIK

Ion Oblemenco a fost de patru ori golgheterul României, în sezoanele competiționale 1966-1967, 1969-1970, 1971-1972, 1972-1973. Ca antrenor, „Tunarul” a câștigat cu Universitatea campionatul în 1980 (antrenor secund al lui Valentin Stănescu) și eventul în 1981, dar ca antrenor principal.

După decesul său, stadionul din Bănie a fost denumit Ion Oblemenco, însă inaugurarea noii arene a produs o „ruptură” între autoritățile locale și familia sa. Așa cum FANATIK a prezentat în exclusivitate, „bijuteria” din Craiova nu mai poartă numele fostului golgheter. 


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi: 2.22 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT