Sport

Jucătorul cu cel mai mare salariu din România a dat Dinamo în judecată: “Da, este adevărat!”. Exclusiv

Aleix Garcia, fotbalistul care a avut cel mai mare salariu din istoria Ligii 1, a dat în judecată Dinamo la FIFA. Procesul poate să aducă o nouă interdicție la transferuri pentru "câini".
15.10.2021 | 11:21
Jucatorul cu cel mai mare salariu din Romania a dat Dinamo in judecata Da este adevarat Exclusiv
Jucătorul cu cel mai mare salariu din România a dat Dinamo în judecată TAS: "Da, este adevărat!". Exclusiv
ADVERTISEMENT

Imediat după ce Pablo Cortacero a preluat clubul Dinamo, la club a început să vină o întreagă colonie spaniolă, cu jucători plătiți cu sume uriașe pentru fotbalul românesc. În ciuda faptului că mulți dintre ei nu erau la prima tinerețe sau nu au confirmat în ultimul timp, salariile erau la un nivel foarte mare.

Jucătorul cu cel mai mare salariu din România a dat Dinamo în judecată

Poate cel mai sonor nume adus de Dinamo în fereastra de transferuri din vara-toamna anului 2020 este Aleix Garcia. Rămas liber de contract după despărțirea de Manchester City, Garcia a fost convins de “câini” cu un salariu fabulos de 32.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Este cel mai mare salariu din fotbalul românesc. Însă, din păcate pentru fotbalist, acest salariu a fost încasat doar pe hârtie, în condiţiile în care nu a văzut niciun ban de la finanţatorii spanioli, în cele trei luni în care a evoluat la Dinamo.

Din informaţiile FANATIK, după Isma Lopez, Aleix Garcia este al doilea jucător care s-a adresat instanţelor de la FIFA pentru recuperarea salariilor restante din perioada Dinamo, lucru confimat de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu: “Da. Este adevărat, este vorba de Aleix Garcia, jucătorul adus de la Manchester City.”

ADVERTISEMENT
Aleix Garcia, în tricoul lui Dinamo
Aleix Garcia, în tricoul lui Dinamo. Sursa: sportpictures.eu

Aleix Garcia şi Isma Lopez merg la TAS

Însă, forul mondial a ridicat i nterdicţia de transferuri pentru cei de la Dinamo, care au avut câştig de cauză în acest diferend. Însă, Aleix Garcia şi Isma Lopez au făcut recurs şi clubul riscă să îi fie impusă o nouă interdicţie de transferuri.

Administratorul judiciar al celor de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a declarat pentru FANATIK că echipa anticipa o astfel de mişcare şi că şansele de reuşită ale fotbaliştilor sunt mici, având în vedere că echipa este în insolvenţă, procedura recunoscută de FIFA:

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu: “Nu e vreo surpriză. După părerea mea au șanse foarte reduse”

“Este un fel de drob de sare. Nu e ca și cum nu ne-am așteptat ca unul dintre jucători să atace decizia la FIFA și să meargă la TAS. Nu e vreo surpriză. După părerea mea au șanse foarte reduse.

Suntem într-o procedură de insolvență recunoscută ca atare de FIFA, pentru că în baza procedurii de insolvență ni s-a ridicat interdicția la transferuri. Avem un avocat la TAS care ne reprezintă interesele.

ADVERTISEMENT

“Procedurile la TAS sunt destul de greoaie, să vedem cât de repede se desfășoară”

Chiar anticipând din primă fază un astfel de scenariu, avocatul a fost angajat inclusiv pentru o eventuală fază de atac la TAS. Știam că va exista o acțiune și am antamat această problemă. 

Eu sunt liniștit. Sper să fie totul ok. Procedurile la TAS sunt destul de greoaie, să vedem cât de repede se desfășoară”, a explicat Răzvan Zăvăleanu pentru FANATIK.

Aleix Garcia solicită 300.000 de euro

Aleix Garcia solicită 300.000 de euro daune de la cei de la Dinamo, în timp ce Isma Lopez solicită plata a 370.000 de euro, suma aferentă contractului semnat cu clubul în 2020.

Dinamo, aflată în incapacitate de plată în acest moment, nici dacă ar avea la dispoziţie banii nu ar putea să achite aceste creanţe. În insolvenţă, nu se pot face plăţi din urmă.

  • 32.500 de euro avea salariu Aleix Garcia la Dinamo
  • 370.000 de euro solicită Isma Lopez de la club

 

ADVERTISEMENT