Premier League

El este jucătorul cu cele mai multe eşecuri consecutive în Premier League! Câte meciuri a pierdut la rând

18.08.2019 | 10:52
El este jucatorul cu cele mai multe esecuri consecutive in Premier League Cate meciuri a pierdut la rand

Premier League a mai oferit un record neaşteptat după partidele din actuala rundă, a doua, aflată în plină desfşurare. Un jucător, care a evoluat şi în prima şi în a doua etapă, iar echipa sa a fost învinsă de fiecare dată, a devenit recordmanul eşecurilor consecutive la nivelul primului eşalon al fotbalului englez. Echipa sa tocmai a revenit în Premier League după o absenţă de câţiva ani, dar are o istorie importantă, pentru că a fost cu ani în urmă campioana Angliei şi câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni, predecesoarea Champions League.

Jucătorul cu cele mai multe eşecuri consecutive în Premier League

Numele ghinionistului este Jack Grealish şi îmbracă tricoul celor de la Aston Villa. Club la care a ajuns încă din sezonul 2014-2015, când a fost transferat de la cea mai veche echipă de fotbal profesionist din lume, Notts County (fondată în 1862!). Din acel sezon Jack Grealish a purtat culorile bleu-vişinii ale clubului din Birmingham, care are în vitrină trofeul Cupei Campionilor Europeni după o finală câştigată în faţa mult mai titratei Bayern Munchen.

Jack Grealish a jucat doar două partide în primul sezon. În următorul a fost prezent pe teren 16 meciuri ale lui Aston Villa şi toate cele 18 meciuri au însemnnat numai înfrângeri. La finele sezonului 2015-2016 echipa fanion a oraşului Birmingham a luat drumul Championship, de unde a revenit abia în această vară, după un baraj dramatic cu Derby County.

Jack Grealish are valoarea de a juca pentru oricare dintre echipele din TOP 6 în Premier League

A fost lovit de un fan al lui Birmigham în ultimul derby al oraşului

Între timp Grealish a devenit unul dintre jucătorii emblemă ai lui Aston Villa, purtând de multe ori şi banderola de căpitan. Astfel încât, deşi Aston Villa s-a numărat printre cluburile cele mai active pe piaţa de mercato, făcând achiziţii record în istoria clubului, de 140 de milioane euro, el este o piesă fixă în echipă şi a evoluat în ambele partide jucate în Premier League de la promovare. Ambele pierdute, 1-3 la Londra, cu Tottenham, 1-2 acasă cu Bournemouth.

Astfel Jack Grealish se vede în neplăcuta postură de recordman al eşecurilor consecutive în Premier League: două meciuri în sezonul 2014-2015, 16 meciuri în sezonul 2015-2016 şi alte două acum, total 20 KO-uri şi următorul meci, tot pe teren propriu, cu Everton, se anunţă foarte greu. Dar Grealish, jucătorul atacat de un fan rivalei Birmingham în ultimul derby, speră să rupă aici acest record nedorit prin prima lui victorie în Premier League.

Tags: