Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Jucătorul dat ca transferat la FCSB, noua vedetă din SuperLiga: “Atâta știință a jocului, atât talent…”. Exclusiv

Amine Benchaib a avut un impact imediat la CS Mioveni. Belgienii au anunțat că se va transfera la FCSB, iar Mihai Stoichiţă l-a remarcat de la primul meci.
28.01.2023 | 16:32
Jucatorul dat ca transferat la FCSB noua vedeta din SuperLiga Atata stiinta a jocului atat talent Exclusiv
Jucătorul dat ca transferat la FCSB, noua vedetă din SuperLiga: "Atâta știință a jocului, atât talent...". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CS Mioveni a făcut câteva mutări foarte interesante în perioada de mercato. Pe banca tehnică a venit Nicolae Dică, iar lotul a fost fortificat cu şapte transferuri, obiectivul fiind supravieţuirea în SuperLiga.

Jucătorul dat ca transferat la FCSB, noua vedetă din SuperLiga!

Amine Benchaib este cel mai interesant nume transferat în iarnă de oficialii lui CS Mioveni. Adus liber de la KV Kortrijk, belgienii au scris iniţial că atacantul se va transfera la FCSB, fiind induşi în eroare de faptul că Nicolae Dică nu mai este antrenor la roş-albaştrii.

ADVERTISEMENT

Dar, atacantul a fost transferat gratis de “lanterna” din SuperLiga. Iar Amine Benchaib a impresionat de la prima apariţie în “galben-verde”. A avut o evoluţie bună în victoria cu Petrolul Ploieşti, scor 1-0.

Mihai Stoichiţă l-a remarcat pe Benchaib la FANATIK SUPERLIGA: “O să mai vorbim mult de el”

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, l-a remarcat pe Benchaib după primul meci şi a spus în direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că este un jucător de mare calitate:

ADVERTISEMENT

„Am fost la meciul Mioveniului cu Petrolul și am remarcat un jucător foarte bun la Mioveni. Este Benchaib, l-a adus Dică din Belgia. O să mai vorbim mult de el meciurile următoare. Are mare calitate. Nu știu cum au reușit să-l convingă să vină la Mioveni, dar o să dea lovitura cu el” , Mihai Stoichiță la FANATIK SuperLiga.

Benchaib, dublă în meciul cu UTA Arad!

În partida imediat următoare, în deplasarea de la Arad, cu UTA, Amine Benchaib a strălucit. A deschis scorul în minutul 9, cu un şut plasat care l-a lăsat spectator pe Iacob şi a marcat din penalty, în minutul 45.

ADVERTISEMENT

La lovitura de pedeapsă, Benchaib a dat dovadă de mult sânge rece şi a marcat cu o execuţie tehnică. Nu s-a uitat deloc la minge şi a trimis în colţul opus faţă de unde a sărit portarul arădenilor.

La prima experienţă în afara Belgiei

Amine Benchaib, în vârstă de 24 de ani, este la prima experienţă în afara Belgiei. Şi-a început cariera la Lokeren şi a mai evoluat la seniori la Charleroi şi Kortrijk, înainte de a semna cu CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Belgianul a semnat un contract valabil un an şi jumătate cu argeşenii, iar până acum pare unul dintre cele mai bune transferuri din perioada de iarnă în SuperLiga. CS Mioveni a utilizat până acum 37 de jucători, cei mai mulţi la o echipă din actuala ediţie a SuperLigii.

  • 24 de ani are Amine Benchaib
  • 450.000 de euro este cota de piaţă a atacantului belgian
ADVERTISEMENT