Sporturi

Jucătorul de tenis cu 4 titluri în circuitul profesionist se retrage. „Am hotărât să-mi închei cariera”

22.08.2019 | 11:24
Jucatorul de tenis cu 4 titluri in circuitul profesionist se retrage Am hotarat sami inchei cariera
ADVERTISEMENT

Jucătorul sârb de tenis, Janko Tipsarevic se va retrage din tenis după turneul final al Cupei Davis. De-a lungul carierei a câștigat 4 titluri în circuitul profesionist, iar cel mai bun loc în clasamentul ATP pe care l-a ocupat a fost poziția 8 în anul 2012. Sârbul în vârstă de 35 de ani a luat decizia de a părăsi lumea tenisului profesionist după o activitate de 16 ani.

Janko Tipsarevic, jucător cu 4 titluri în circuitul profesionist se retrage din tenis

Jucătorul de tenis, Janko Tipsarevic se va retrage din tenis la sfârșitul Cupei Davis care se va desfășura între 18 și 24 noiembrie la arena Caja Magica de la Madrid. El va evolua pentru Serbia în grupa A a turneului alături de Franța și Japonia. „Au fost 16 ani fantastici. Însă, după multe căutări sufleteşti şi reflecţii asupra a ceea ce este mai important pentru mine în această etapă a vieţii şi a ceea ce mă face fericit, am decis să mă retrag din tenisul profesionist”.

ADVERTISEMENT

US Open va fi ultima competiție de Mare Șlam la care va evolua Janko Tipsarevic. După retragere sârbul se va dedica mult mai mult familiei, dar și academiei de tenis pe care o deține și va începe să se pregătească pentru o carieră de antrenor de tenis.

  • 35 de ani are Janko Tipsarevic
Janko Tipsarevic
Janko Tipsarevic

A avut 7 intervenții chirurgicale în carieră

În toată cariera sa, jucătorul de tenis a suferit mai multe accidentări dureroase și a fost nevoit să fie supus la 7 intervenții chirurgicale. Sârbul se poate lăuda cu victorii importante în cei 16 ani de activitate în fața unor adversari precum:  Carlos Moya, Marat Safin, Lleyton Hewitt, Juan Carlos Ferrero și Andy Roddick. Janko Tipsarevic l-a învins și pe compatriotul și bunul său prieten Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

În prezent, sârbul se clasează pe locul 182 în clasamentul ATP. Tipsarevic a început să joace tenis de la 6 ani, iar la vârsta de 9 ani s-a alăturat clubului „New Belgrad Tennis Club” unde și-a început cariera sub comanda antrenorului rus Roman Savochkin.

  • 4 titluri în circuitul profesionist are Janko Tipsarevic
Tags: