Sport

Cine este jucătorul din cauza căruia a plecat Trică de la Craiova? Mititelu l-a obligat să-l bage în teren, antrenorul a refuzat! Exclusiv

FANATIK a aflat motivul pentru care Eugen Trică a fost dat afară de la FC U Craiova, în luna mai a acestui an.
05.11.2021 | 20:21
Cine este jucatorul din cauza caruia a plecat Trica de la Craiova Mititelu la obligat sal bage in teren antrenorul a refuzat Exclusiv
Cine este jucătorul din cauza căruia a plecat Trică de la Craiova? Mititelu l-a obligat să-l bage în teren, antrenorul a refuzat! Exclusiv
ADVERTISEMENT

Eugen Trică (45 de ani) tocmai a revenit pe banca celor de la FC U Craiova pentru a treia oară. În ultimul mandat, tehnicianul a pregătit formația olteană timp de două luni, în perioada martie – mai 2021.

Jucătorul din cauza căruia a plecat Trică de la Craiova

Imediat după terminarea sezonului precedent de Liga 2, FC U Craiova a luat o decizie cel puțin neașteptată: demiterea antrenorului Eugen Trică. Hotărârea clubului oltean a fost una de neînțeles, la acel moment, având în vedere că echipa tocmai promovase în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, demiterea lui Trică a fost ordonată de patronul Adrian Mititelu, care, în prezent, se află în spatele gratiilor, fiind condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB.

La ultimul meci din sezonul trecut de Liga 2, cel cu Dunărea Călărași, terminat 0-0, Adrian Mititelu i-a cerut lui Eugen Trică să-l introducă în teren pe tânărul Antonio Miuțescu (18 ani).

ADVERTISEMENT

Eugen Trică nu a băgat în seamă dorința patronului și, în meciul cu Dunărea Călărași, l-a ținut pe banca de rezerve pe Miuțescu. Actul de indisciplină al antrenorului l-a înfuriat pe Adrian Mititelu, care a cerut demiterea acestuia.

Trebuie menționat faptul că partida cu Dunărea Călărași nu mai avea nicio miză pentru FC U Craiova, având în vedere că își adjudecase promovarea încă din urmă cu două etape.

ADVERTISEMENT

Flavius Stoica, demis din același motiv

Flavius Stoica a fost instalat pe 6 octombrie pe banca celor de la FC U Craiova, însă, după numai patru partide, a fost demis, deoarece, la rândul său, nu a ascultat ordinele patronului aflat în pușcărie.

Concret, Adrian Mititelu i-a solicitat lui Flavius Stoican să nu-l mai folosească pe fundașul central, Bradley Diallo, care a comis un penalty în meciul cu FCSB și a greșit în derby-ul cu Universitatea Craiova la primul gol, marcat de Nistor.

ADVERTISEMENT

Flavius Stoican nu a ținut cont de cele transmise de finanțatorul echipei, astfel că în meciul cu Rapid, terminat 0-0, l-a titularizat pe Bradley Diallo. La fel ca în cazul lui Eugen Trică, Flavius Stoican a fost demis.

Motivul demiterii a fost confirmat chiar de Lorenna Stoican, fiica tehnicianului, care a distribuit anunțul făcut de club și a scris următoarele cuvinte: „Tu nu faci nici ce-ți spun eu. Cum să faci ce spun alții?”.

Eugen Trică a pierdut litigiul cu FC U Craiova

Primul mandat al lui Eugen Trică, la „cârma” formației din Bănie, s-a desfășurat în perioada mai 2019 – august 2020. Pentru că a fost dat afară înainte de încheierea contractului, Eugen Trică s-a adresat FRF-ului, cerând să i se plătească despăgubiri de 50.000 de euro.

Însă, Eugen Trică a pierdut procesul cu actuala sa echipă, în luna august a acestui an, decizia fiind una definitivă.

  • 13 este locul ocupat de FC U Craiova în Liga 1
ADVERTISEMENT