Fotbal international

Jucătorul Elveției care a băgat spaima în „tricolori”! E pe picior de egalitate cu Messi și Ronaldo

Elveția, viitoarea adversară a României, a făcut un meci excelent împotriva Serbiei și s-a calificat în optimile Campionatului Mondial. Principalul pericol e Shaqiri.
03.12.2022 | 00:03
Jucatorul Elvetiei care a bagat spaima in tricolori E pe picior de egalitate cu Messi si Ronaldo
Xherdan Shaqiri este evaluat la doar patru milioane de euro conform Transfermarkt. Sursă foto hepta.ro
ADVERTISEMENT

Naționala lui Edi Iordănescu se va lupta cu Elveția în preliminariile Campionatului European din 2024. La Mondialul din Qatar, jucătorii lui Murat Yakin au avut un parcurs excelent în grupe, reușind două victorii cu Serbia și Camerun. Ba, mai mult, a pierdut greu cu Brazilia, scor 0-1.

Xherdan Shaqiri, unul dintre cei mai periculoși jucători ai Elveției

Xherdan Shaqiri, mijlocașul de 31 ani care evoluează la Chicago Fire în MLS, a scris istorie pentru naționala Elveției, după ce a marcat în meciul contra Serbiei.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de origine albaneză a reușit să devină al treilea jucător care marchează la ultimele trei Campionate Mondiale. Elvețianul este într-o companie selectă în acest top, alături de Lionel Messi și de Cristiano Ronaldo.

La acest Mondial, Shaqiri a reușit o pasă de gol pentru Breel Embolo împotriva Camerunului și a marcat primul gol al Elveției în victoria 3-2 cu Serbia., În primul meci contra Braziliei, a rămas pe bancă.

ADVERTISEMENT

Extrema dreaptă are 111 meciuri la naționala Elveției, pentru care a marcat 27 de meciuri, fiind evaluat la doar patru milioane de euro, o cotă infimă în comparație cu starurile Argentinei și Portugaliei.

Cine este Xherdan Shaqiri, fotbalistul care a trecut pe la Bayern Munchen, Inter sau Liverpool

Xherdan Shaqiri s-a născut în orașul Gnjilane din provincia Kosovo, din părinți albanezi. A trecut pe la toate loturile naționale de juniori și după ce a câștigat trei titluri în campionatul Elveției cu Basel a fost transferat de Bayern Munchen pentru 12 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Este împrumutat apoi la Inter, unde în cele din urmă este cedat în 2015, pentru 15 milioane de euro. După doar câteva luni este însă cumpărat de Stoke City pentru 17 milioane de euro.

Aici atrage atenția lui Liverpool, unde ajunge în vara lui 2018. După ce a câștigat UEFA Champions League și Supercupa Europei în 2013 cu Bayern Munchen, elvețianul cucerește din nou Liga Campionilor la „cormorani”, precum și Premier League. După trei sezoane pe Anfield Road, Shaqiri ajunge la Olympique Lyon, de unde se transferă apoi în Major Soccer League.

ADVERTISEMENT

Xherdan Shaqiri a participat cu Elveția la patru Campionate Mondiale (2010, 2014, 2018 și 2022), dar și la două Campioante Europene (2016 și 2020).

ADVERTISEMENT