Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Jucătorul revelație care va exploda la echipa națională: „E o surpriză pentru mine!”. Video Exclusiv

Olimpiu Moruțan are prestații de excepție la Pisa, în Serie B, unde a devenit om de bază. Ce spune impresarul său, Victor Becali, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.
25.02.2023 | 09:00
Jucatorul revelatie care va exploda la echipa nationala E o surpriza pentru mine Video Exclusiv
Olimpiu Moruțan a marcat în amicalul cu Moldova primul său gol la naționala României. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan are un sezon de excepție la Pisa, cu șase goluri și șapte pase decisive în Serie B pentru Pisa. Ultima reușită a venit chiar în victoria cu Perugia, scor 2-1. Mijlocașul român este om de bază la echipa care se luptă pentru promovarea în Serie A și se anunță o armă importantă pe care selecționerul Edward Iordănescu o are la startul preliminariilor pentru Euro 2024.

Victor Becali, impresionat de modul în care Olimpiu Moruțan a reușit să se adapteze în Serie B, la Pisa. Ce spune despre un posibil transfer

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Victor Becali, impresarul jucătorului, a vorbit despre Moruțan, care s-a adaptat excelent la rigorile fotbalului italian. Despre un posibil transfer, Victor Becali spune că nu este cel mai bun moment pentru a se discuta, în condițiile în care perioada de mercato s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

“O mare surpriză pentru mine, într-un campionat puternic chiar dacă este liga a doua, este Moruțan. Nu mi se părea stilul de jucător pentru liga a doua, care este puternică în Italia. Uite ce bine s-a adaptat și ce evoluții are. Și la națională când a venit a intrat foarte bine. Eu nu credeam la început că se va acomoda atât de repede și va intra atât de repede în echipă acolo.

Știm campionatul italian, divizia a doua e mai complicată, mai grea. Uite că el a intrat foarte bine. Nu știu dacă cineva poate să explice, poate antrenorul lui. Oamenii sunt foarte mulțumiți de atitudinea lui și de comportamentul lui. Există interes. În momentul ăsta nu face nimeni oferte, în campionatele profesioniste se fac la timpul lor.

ADVERTISEMENT

Acum oamenii se uită, văd, își fac rapoarte, notează. Nici cluburile mici nu stau după o singură variantă. Au două, trei, patru variante. Depinde de antrenor, depinde de condițiile financiare. Toate echipele este normal să își laude marfa”, a explicat Victor Becali la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Olimpiu Moruțan, om de bază în acest sezon la Pisa. Are cele mai multe pase decisive din echipă și este al doilea marcator

Olimpiu Moruțan a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa, în Serie B, iar prestațiile jucătorului român au fost cu adevărat impresionante. Cota sa de piață este la cel mai bun nivel, 5 milioane de euro conform Transfermarkt.de. Moruțan va împlini 24 de ani în luna aprilie și a debutat la echipa națională încă din octombrie 2021.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan are cinci partide jucate în tricoul echipei naționale a României și a și marcat un gol. Reușita a fost semnată în amicalul contra Moldovei, disputat pe 20 noiembrie anul trecut. “Tricolorii” au reușit să se impună în acel meci cu 5-0, iar Moruțan deschidea scorul, încă din minutul 9. A fost apoi schimbat în minutul 62.

Pisa este în acest moment pe locul 7 în Serie B, cu 35 de puncte în 25 de partide disputate. De pe această poziție ar urma să joace un play-off pentru accederea în Serie A. Cu cinci reușite, Moruțan este al doilea cel mai bun marcator al echipei de la malul Mediteranei. Iar cele 7 pase decisive îl fac cel mai bun din echipă la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Puteți urmări Fanatik SuperLiga, emisiunea cu exclusivitățile din fotbalul românesc, în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30. Se poate viziona LIVE pe FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT