Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Jucătorul României care a băgat spaima în olandezi înainte de meciul din optimi de la EURO 2024: ”Atrage în mod deosebit atenția”

Naționala României a obținut o calificare impresionantă în optimile EURO 2024, iar jurnaliștii olandezi au găsit jucătorul care a impresionat cel mai mult.
28.06.2024 | 11:32
Jucatorul Romaniei care a bagat spaima in olandezi inainte de meciul din optimi de la EURO 2024 Atrage in mod deosebit atentia
Naționala României a obținut o calificare impresionantă în optimile EURO 2024, iar jurnaliștii olandezi au găsit jucătorul care a impresionat cel mai mult. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După ce au sărbătorit câștigarea Grupa E de la turneul final, ”tricolorii” s-au întors la antrenamente în vederea partidei cu Olanda, programată marți, 2 iulie, de la ora 19:00, pe Allianz Arena din Munchen.

Olandezii, impresionați de un jucător al României la EURO 2024

Naționala României este una dintre suprizele plăcute de la EURO 2024, iar jurnaliștii olandezi l-au remarcat pe Andrei Rațiu, despre care au spus înaintea duelului din optimi că este unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la turneul final.

ADVERTISEMENT

”Rayo Vallecano beneficiază de un posibil transfer al lui Andrei Rațiu, senzația Campionatului European. Internaționalul român Andrei Rațiu atrage în mod deosebit atenția la Euro 2024. Rațiu, poreclit Sonic după un caracter din jocurile video, a jucat până acum toate cele trei meciuri din grupă pentru „tricolori” și a jucat surprinzător de bine.

În special în ultimul meci al grupei, cu Slovacia, Rațiu a atras atenția, dar nu doar datorită părului său albastru, ci în special datorită vitezei sale maxime, măsurate la 35 de kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT

Este unul dintre cei mai buni fundași dreapta de la acest turneu final, alături de Daniel Carvajal, Stefan Posch și Joshua Kimmich. Raţiu, originar din Aiud (Transilvania) şi care a crescut în Teruel, Spania, a fost comparat de experţii fotbalului românesc cu doi dintre predecesorii săi, Dan Petrescu şi Cosmin Contra.

Rayo Vallecano îşi freacă mâinile acum, în perspectiva unui transfer. Echipa din districtul Vallecas din Madrid a plătit 500.000 de euro pentru Raţiu, iar acum a anunţat că vrea să îl vândă pentru 10 milioane de euro, o sumă care poate creşte dacă succesul său de la EURO 2024 continuă”, au scris olandezii de la haaglandenvoetbal.nl.

ADVERTISEMENT

Curg laudele pentru Andrei Rațiu

Nu numai presa olandeză s-a arătat încântată de prestațiile lui Andrei Rațiu. Spaniolii de la Marca au avut numai cuvinte de laudă la adresa fotbalistului român pe care l-au considerat cel mai bun jucător al meciului împotriva Slovaciei.

Presa internațională a anunțat că evoluțiile fantastice ale lui ”Sonic” la EURO 2024 au adus cu sine și interesul unor cluburi pentru transferul său. Aflat sub contract cu Rayo Vallecano până în 2028, fundașul dreapta este urmărit atent de Brighton și Genoa.

ADVERTISEMENT

Prestațiile lui Andrei Rațiu în cele 3 meciuri din faza grupelor, în care a fost titular, l-au impresionat și pe Mircea Sandu. Fostul președinte al FRF a vorbit despre dăruirea arătată în teren de jucătorul de 26 de ani.

ADVERTISEMENT
1,65 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe și sub 4,5 goluri” în partida România - Olanda de la EURO 2024