Sport

Jucătorul surpriză intrat în cursa pentru Balonul de Aur! Messi riscă să piardă trofeul

Leo Messi pare marele favorit la câștigarea Balonului de Aur în 2021, dar un jucător surpriză a intrat în cursă după prestațiile din prima parte a anului.
16.07.2021 | 09:33
Jucatorul surpriza intrat in cursa pentru Balonul de Aur Messi risca sa piarda trofeul
ADVERTISEMENT

Argentinianul visează la al șaptelea trofeu din carieră, mai ales că vine după câștigarea primului său titlu major cu naționala Argentinei: Copa America.

Anul trecut Balonul nu a fost acordat din cauza pandemiei de coronavirus, iar marele perdant a fost Robert Lewandowski, atacantul polonez având un 2020 absolut fantastic.

ADVERTISEMENT

Trei jucători, pe lista scurtă pentru Balonul de Aur

Anul 2021 anunță o luptă strânsă la Balonul de Aur, iar cotidianul francez L’Equipe i-a prezentat pe cei trei jucători care se vor lupta pentru trofeu, iar marea surpriză o reprezintă mijlocașul Mason Mount.

Câștigător al Champions League cu Chelsea Londra, unde a dat pasa decisivă la unicul gol al finalei cu Manchester City, și titular în naționala Angliei care a pierdut în fața Italiei titlul european, jucătorul de 22 de ani reprezintă o variantă de liat în calcul pentru cel mai prețios trofeu individual.

ADVERTISEMENT

Mount este cotat cu șansa a treia la câștigarea Balonului de Aur, el luîndu-i fața colegului său de la Chelsea, Ngolo Kante. Mijlocașul defensiv a avut șase luni fantastice alături de londonezi, dar faptul că naționala Franței a clacat la Euro 2020 pare să-l fi scos din calcule.

E de ajuns Copa America pentru Messi?

Principalul favorit este văzut, așa cum era de așteptat, Leo Messi. Deși a ratat titlul în La Liga, iar Barcelona a avut o prestație modestă în Champions League, argentinianul a punctat prin faptul că a câștigat Copa America alături de naționala ”pumelor”.

ADVERTISEMENT

Pentru starul argentinian este primul trofeu major din cariera sa la naţională, după ce a ratat alte patru finale de-a lungul timpului, una de Mondial şi alte trei chiar la Copa America.

Dacă ar reuși să se impună, Messi și-a trece în palmares al șaptelea Balon de Aur, după cele din 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019, și s-ar distanța de marele său rival Cristiano Ronaldo, care ar rămâne la cota 5.

ADVERTISEMENT

Jorginho nu crede în șansele sale

Contracandidatul principal al lui Messi este mijlocașul Jorginho, câștigător al Champions League cu Chelsea Londra și al Euro 2020 cu echipa națională a Italiei. Jucătorul cu origini braziliene este văzut ca un potențial câștigător prin trofeele pe care le-a cucerit în acest an.

Chiar dacă are cifre extrem de bune, Jorginho nu este un fotbalist spectaculos și acest lucru îl dezavantajează în lupta de la distanță cu Messi. Cu toate acestea, presa italiană face ”lobby” puternic ca mijlocașul ”squadrei azzurra” să primească Balonul de Aur.

Jorginho nu pare prea încrezător în șansele sale de a câștiga pentru prima dată în cariera sa Balonul de Aur. Acesta nu crede că este la același nivel cu cei doi rivali ai săi, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, dar speră că titlurile câștigate de el în acest sezon vor avea un cuvânt de spus în privința câștigătorului.

ADVERTISEMENT