Jude Bellingham a intrat în istoria Ligii Campionilor. Nou record pentru Borussia Dortmund

Andrei David   
în Champions League
15/04/2021, 00:22
Jude Bellingham a intrat în istoria Ligii Campionilor. Nou record pentru Borussia Dortmund
Jude Bellingham a intrat în istoria Ligii Campionilor. Nou record pentru Borussia Dortmund. FOTO: twitter

Borussia Dortmund a fost eliminată în faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Nemţii au pierdut ambele manşe cu Manchester City cu acelaşi scor 1-2, dar Jude Bellingham a intrat în istoria Champions League şi a stabilit un nou record pentru „galben-negri“.

Jude Bellingham, nou record pentru Dortmund

Tânărul mijlocaş al Borussiei a deschis scorul în retur, cu un şut plasat din careul lui Ederson. Portarul englezilor a plonjat, dar nu s-a putut opune.

În urma acestei reuşite, Jude Bellingham a devenit cel mai tânăr marcator al lui Dortmund în Liga Campionilor, în fazele eliminatorii.

Nici nu se putea să nu fie o premieră pentru germani, ţinând cont că un singur fotbalist din istoria celei mai importante competiţii intercluburi din lume care a marcat la o vârstă mai mică a fost Bojan Krkic, pentru Barcelona, în sezonul 2007-2008.

Al doilea cel mai tânăr marcator din Liga Campionilor în fazele superioare

Născut pe 29 iunie 2003, Jude Bellingham are 17 ani şi 289 de zile. Cu această vârstă a intrat în istoria Ligii Campionilor ca al doilea cel mai tânăr marcator în fazele superioare.

Bojan Krkic avea, însă, 17 ani şi 217 zile când puncta în poarta lui Manuel Neuer, atunci la Schalke 04, pe 1 aprilie 2008. Barcelona se impunea cu 1-0, în meciul tur al sferturilor de finală.

A costat 11 milioane de euro

Jude Bellingham a fost transferat de Borussia la startul acestui sezon. Nemţii au plătit 11 milioane de euro lui Birmingham în schimbul mijlocaşului.

Puştiul-minune are deja 38 de partide în tricoul lui Dortmund, pentru care a marcat de 3 ori şi a dat patru pase decisive. Este cotat la 35 de milioane de euro.

Jude Bellingham mai are şi alte recorduri de „cel mai tânăr“. E cel mai mic englez titular în fazele eliminatorii din Champions League. Şi, evident, cel mai tânăr jucător şi marcator din istoria fostului său club, Birmingham, ambele stabilite în august 2019, când avea 16 ani, abia împliniţi.

Închide ×