Sport

Pep Guardiola, elogii pentru Cristiano Ronaldo înainte de United – City: “Unul dintre cei mai buni din istorie!”

În vară Cristiano Ronaldo a ales în ultima clipă să revină la United, refuzând oferta lui City, dar judecata lui Guardiola nu pare infuențată de acest episod. Tehnicianul cetățenilor a vorbit în termeni elogioși despre atacantul portughez înaintea confruntării directe, programată sâmbătă.
04.11.2021 | 11:52
Pep Guardiola elogii pentru Cristiano Ronaldo inainte de United  City Unul dintre cei mai buni din istorie
ADVERTISEMENT

Marți, ”Diavolii roșii” din Manchester au obținut o remiză in extremis la Bergamo în fața Atalantei. Într-o manieră devenită marcă proprie în ultima vreme. Aseară, cealaltă trupă a orașului, City, s-a impus cu 4-1, în fața lui Club Brugge. Performanțe în urma cărora amândouă abordează ultimele două runde de pe prima poziție.

Acum însă, UEFA Champions League trece în plan secund. Sâmbătă, de la 14:30, în runda a 11-a din Premier League, e marele derby al orașului. O confruntare care transcende lupta pentru punctele necesare pentru a nu-i permite liderului Chelsea să se îndepărteze.

ADVERTISEMENT

Firesc, jocul din weekend a fost temă importantă și la conferința de presă de după partida lui City, de aseară. Și s-a demonstat că judecata lui Guardiola nu a fost alterată de episodul din vară.

La acel moment, Sergio Aguero își făcea bagajele pentru Barcelona, iar tratativele lui City cu Harry Kane intraseră în impas. Și cum Ronaldo căuta o nouă provocare, iar Juventus era dispusă să accepte o mutare, ”cetățenii” au făcut o ofertă. Însă, exact când Pep Gardiola era mai sigur de mutare, totul s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Sir Alex Ferguson, Patrice Evra, Rio Ferdinand și Bruno Fernandes l-au contactat pe Ronaldo, implorându-l să se întoarcă la United. Iar CR7 a dat curs insistențelor celor din urmă.

Judecata lui Guardiola despre CR7 rămâne obiectivă: ”Am spus că astăzi este mai important decât United, și a fost”

Chestionat cu privire la meciul de sâmbătă, Guardiola a declarat: ”Nu am văzut meciul lui United. Dar, normal, îl voi analiza. Știu însă cât de buni sunt. Am văzut asta și în sezonul trecut. Iar acum au unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Un om care poate fi o mașină de marcat.”

ADVERTISEMENT

Pentru a continua făcând referire la discuțiile iscate de o declarație a sa anterioară cu privire la CR7. ”Au existat persoane care s-au supărat. Am spus că astăzi este mai important decât United, și a fost”, a precizat Pep.

Cifrele îi dau dreptate. Ronaldo are 12 prezențe în tricoul lui Manchester United și nouă goluri marcate. Dar, mai mult, dintre acestea, câteva au fost determinante. Cele cu Villarreal și Atalanta, în secvențele de final, sunt, evident, exemplele cele mai bune în acest sens.

ADVERTISEMENT

Ele îi oferă lui Manchester United poziția de lider al grupei. Și, pe de altă parte, i-au permis lui Solskjaer să rămână pe bancă. Lucru pe care l-a recunoscut și norvegianul, comparându-l pe Ronaldo cu Michael Jordan.

City caută revanșa

Sîmbătă, Manchester City caută revanșa după ce anul trecut nu a reușit să o învingă pe United în Premier League. A fost 0-0 pe Old Trafford și 2-0 pentru ”Diavolii roșii” în retur. Doar succesul din EFL Cup, 2-0, le-a mai îndulcit un pic amarul. Ca și, evident, faptul că în pofida rezultelor amintite, băieții lui Guardiola au luat titlul.

Acum însă, Ronaldo le poate răsuci cuțitul în rană celor de la City. Și le poate demonstra, în meciul direct, cât au pierdut ca urmare a faptului că în cele din urmă a ales să se întoarcă, după 12 ani, la United.

ADVERTISEMENT