ADVERTISEMENT
News

Judecătoare din Neamț, sancționată de CSM, după ce a comparat masca de protecție cu botnița

Autor: Flaviu Popa | 17.02.2021 | 19:58
Judecătoare din Neamț, sancționată de CSM, după ce a comparat masca de protecție cu botnița
O judecătoare are probleme după ce a contestat regulile anti pandemie

CSM a decis să-i reducă indemnizația unei judecătoare după ce aceasta a scris în sentințe că „masca are aspect de botniță și prezintă și risc asupra sănătății”.

ADVERTISEMENT

Consiliul Superior al Magistraturii a decis reducerea indemnizației judecătoarei de la Tribunalul Neamț pentru comentariile făcute referitor la obligativitatea măștii în sala de judecată.

Conform Clujust.ro, hotărârea nu e definitivă și poate fi atacată de judecătoare la instanța supremă.

O judecătoare a fost sacționată pentru că a contestat măsurile anti pandemie

Judecătoarea Carmen Chirilă de la Tribunalul Neamț a scris în unele sentințe pronunțate că portul măștii în sala de judecată reprezintă „o îngrădire a accesului la justiție prin imposibilitatea identificării părților de către complet”.

ADVERTISEMENT

Aprecierile au fost făcute de judecătoare în sentințele pronunțate de aceasta în jurul datei de 30 iunie 2020, după decizia CCR din 25 iunie prin care prevederile de atunci din legea 55/2020 privind carantina și autoizolarea au fost declarate neconstituționale.

Așadar, secția CSM a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei Carmen Chirilă.

Judecătoarea Chirilă a contestat măsurile anti pandemie
Judecătoarea Chirilă a contestat măsurile anti pandemie

Cu unanimitate (…) aplică doamnei Chirilă Carmen Elena, judecător în cadrul Tribunalului Neamţ, sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 3 luni”, este decizia pronunțată de Secția pentru judecători în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit Clujust.ro.

ADVERTISEMENT

Indemnizația de încadrare reprezintă suma de bani corespunzătoare funcției, gradului, gradației și vechimii în funcție. Potrivit G4media, judecătoarea Chirilă a concurat singură de două ori pentru postul de președinte al Judecătoriei Bicaz, însă de ambele dăți a obținut calificativul „nerecomandabil” la testul psihologic.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!