News

Judecatoarea care a refuzat arestul unui suspect de viol asupra unei minore a fost repusă în funcție

Judecătoarea din Brăila care a refuzat arestul preventiv pentru un suspect de viol asupra unei minore, plasându-l în arest la domiciliu, se întoarce în magistratură.
08.06.2021 | 22:01
Judecatoarea care a refuzat arestul unui suspect de viol asupra unei minore a fost repusa in functie
ADVERTISEMENT

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că judecătoarea Coarnă Cristina se poate întoarce în sala de judecată. Acesta a fost suspendată din funcție de Secţia pentru judecători, în luna februarie, pentru perioada cercetării disciplinare.

Hotărârea dată în cazul unui bărbat suspectat că a violat o minoră a făcut-o celebră pe femeie. Aceasta compara gravitatea faptei individului cu cea a unui act terorist.

ADVERTISEMENT

Judecatoarea care a refuzat arestul unui suspect de viol asupra unei minore a fost repusă în funcție

Judecătoarea a contestat decizia de suspendare. Completul de cinci judecători i-a dat dreptate femeii și a repus-o în funcția deținută, potrivit portalului intanțelor de judecată.

Mai mult, femeia își va primi, în baza deciziei pronunțate luni, 7 iunie, salariul pe toată perioada în care a fost suspendată.

ADVERTISEMENT

„Admite contestaţia formulată de Coarnă Cristina împotriva Hotărârii nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 2/J/2021”, se arată în hotărârea ÎCCJ.

„Desfiinţează Hotărârea nr. 6J din 22 februarie 2021, pronunțată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 2/J/2021,” au notat judecătorii.

ADVERTISEMENT

„Dispune repunerea contestatoarei Coarnă Cristina în situaţia anterioară, în condiţiile art. 52 alin. 14 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 iunie 2021,” au adăugat.

Motivare halucinantă a eliberării bărbatului acuzat de viol și pedofilie

La începutul acestui an, motivarea Cristinei Coarnă a ajuns în atenția publică. Judecătoarea a decis înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu în cazul unui individ acuzat că a sechestrat timp de 8 luni o minoră de 13 ani. În tot acest timp bărbatul ar fi violat-o de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Cristina Coarnă a considerat că fapta nu este așa de gravă precum un atentat terorist și nu există niciun motiv pentru care bărbatul ar trebui să rămână în arestul autorităților: „cu titlul de exemplu, instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…).”

Stelian Ion, solicitat să intervină pentru evitarea repetării unor astfel se situații

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, i-a cerut, într-o reacție pe Facebook, actualului ministrul să intervină pentru evitarea repetării unor astfel de situații. Acesta s-a declarat revoltată de această poveste.

„Domnul ministru al justiției, vă treziți din adormire și din beția propriilor dvs declarații bombastice, aplecându-vă asupra problemelor grave care se întâmplă în justiție? Puteți totuși să aveți curajul să asumați, să inițiați și să adoptați măsuri legislative astfel încât astfel de lucruri să nu se mai întâmple?”, a scris Birchall pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: