News

Judecătoarea din Brăila care i-a dat o pedeapsă mai blândă bărbatului care a violat și sechestrat o copilă a fost suspendată

O judecătoare din Brăila care a dat o pedeapsă mai blândă unui bărbat care a violat o minoră a fost suspendată.
25.05.2021 | 13:50
Judecatoarea din Braila care ia dat o pedeapsa mai blanda barbatului care a violat si sechestrat o copila a fost suspendata
O judecătoare din Brăila care a dat o pedeapsă mai blândă unui bărbat care a violat o minoră a fost suspendată. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Această judecătoare din Brăila a decis ca un bărbat care a violat și sechestrat o minoră timp de opt luni de zile să fie arestat la domiciliu și nu reținut preventiv.

Judecătoarea care i-a dat o pedeapsă mai blândă bărbatului a fost suspendată

Judecătoarea a fost cercetată disciplinar după această decizie, care a fost contestată. Tribunalul din Brăila a admis contestația procurorilor și bărbatul nu a mai fost eliberat.

ADVERTISEMENT

Decizia venită marți arată că judecătoarea este suspendată din funcția sa o jumătate de an, pentru abateri disciplinare, transmite News.ro.

“Admite în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Coarnă Cristina – judecător în cadrul Judecătoriei Brăila. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Coarnă Cristina – judecător în cadrul Judecătoriei Brăila, sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. s) şi art.99 lit.t) teza a II-a din acelaşi act normativ”, este soluţia Consiliului Superior al Magistraturii.

ADVERTISEMENT

Judecătoarea a considerat că bărbatul nu este periculos

Femeia a decis că nu este nevoie de această măsură pentru bărbat, invocând faptul că el nu este un terorist și nici nu a atentat asupra vieții mai multor persoane.

„În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel.

ADVERTISEMENT

Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”, arată documentele oficiale.

Acest lucru se întâmpla în decembrie 2020, când a fost descoperita fapta bărbatului de 32 de ani. El a fost acuzat că a sechestrat o minoră în vârstă de 13 ani, pe care a violat-o în repetate rânduri.

„În perioada noiembrie 2016-iunie 2017, bărbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, în vârstă de 13 ani, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

ADVERTISEMENT

Bărbatul respectiv este concubinul surorii fetei de 13 ani, iar ea  a fost supusă la chinuri greu de imaginat timp de opt luni de zile. Dar acesta nu ar fi singurul caz în care judecătoarea a luat astfel de hotărâri.

Astfel, a eliberat din arest și alți deținuți, așa cum este un caz din 2019, când un tâlhar prins de oamenii legii a fost trimis în arest la domiciu, după ce a smuls lănțișoarele de aur a două femei, pe stradă.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO