ADVERTISEMENT
News

Judecătoarea din Brăila care i-a dat o pedeapsă mai blândă bărbatului care a violat și sechestrat o copilă a fost suspendată

O judecătoare din Brăila care a dat o pedeapsă mai blândă unui bărbat care a violat o minoră a fost suspendată.
Autor: Andreea Marin | 25.05.2021 | 13:50
Judecătoarea din Brăila care i-a dat o pedeapsă mai blândă bărbatului care a violat și sechestrat o copilă a fost suspendată
O judecătoare din Brăila care a dat o pedeapsă mai blândă unui bărbat care a violat o minoră a fost suspendată. Sursa foto: Hepta

Această judecătoare din Brăila a decis ca un bărbat care a violat și sechestrat o minoră timp de opt luni de zile să fie arestat la domiciliu și nu reținut preventiv.

ADVERTISEMENT

Judecătoarea care i-a dat o pedeapsă mai blândă bărbatului a fost suspendată

Judecătoarea a fost cercetată disciplinar după această decizie, care a fost contestată. Tribunalul din Brăila a admis contestația procurorilor și bărbatul nu a mai fost eliberat.

Decizia venită marți arată că judecătoarea este suspendată din funcția sa o jumătate de an, pentru abateri disciplinare, transmite News.ro.

“Admite în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Coarnă Cristina – judecător în cadrul Judecătoriei Brăila. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Coarnă Cristina – judecător în cadrul Judecătoriei Brăila, sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. s) şi art.99 lit.t) teza a II-a din acelaşi act normativ”, este soluţia Consiliului Superior al Magistraturii.

ADVERTISEMENT

Judecătoarea a considerat că bărbatul nu este periculos

Femeia a decis că nu este nevoie de această măsură pentru bărbat, invocând faptul că el nu este un terorist și nici nu a atentat asupra vieții mai multor persoane.

„În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel.

Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”, arată documentele oficiale.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se întâmpla în decembrie 2020, când a fost descoperita fapta bărbatului de 32 de ani. El a fost acuzat că a sechestrat o minoră în vârstă de 13 ani, pe care a violat-o în repetate rânduri.

„În perioada noiembrie 2016-iunie 2017, bărbatul, profitând de imposibilitatea unei minore, în vârstă de 13 ani, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

ADVERTISEMENT

Bărbatul respectiv este concubinul surorii fetei de 13 ani, iar ea  a fost supusă la chinuri greu de imaginat timp de opt luni de zile. Dar acesta nu ar fi singurul caz în care judecătoarea a luat astfel de hotărâri.

Astfel, a eliberat din arest și alți deținuți, așa cum este un caz din 2019, când un tâlhar prins de oamenii legii a fost trimis în arest la domiciu, după ce a smuls lănțișoarele de aur a două femei, pe stradă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!