News

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, transferată la o altă instanță. Cazul ar putea fi reluat de la zero

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, controversata Ancuța Popoviciu, a cerut să fie mutată la o altă judecătorie, probabil pentru a scăpa de presiunea din jurul acestui caz.
21.05.2024 | 17:03
Judecatoarea din procesul lui Vlad Pascu transferata la o alta instanta Cazul ar putea fi reluat de la zero
Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, transferată la o altă instanță. Cazul ar putea fi reluat de la zero. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Despre intenția acesteia de a fi mutată la Constanța a scris și presa locală în urmă cu mai multe zile, însă doar acum Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat solicitarea. Important de reținut, cazul ar putea fi reluat de la zero în această situație!

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, transferată la o altă instanță

Femeia a devenit faimoasă, într-un mod negativ, după ce a comis mai multe gafe în timpul procesului lui Vlad Pascu. Totul a culminat cu ”interviul” dat presei, moment în care judecătoarea s-a uitat în gol zeci de secunde, după ce a plecat brusc. Ancuța Popoviciu este judecătoare la Judecătoria Mangalia, acolo unde se judecă infamul caz al tragediei de la 2 Mai.

ADVERTISEMENT

Consiliul Superior al Magistraturii a respins pe 24 aprilie propunerea Inspecției Judiciare de a o suspenda din funcție pe Ancuța Popoviciu. Cazul a fost intens dezbătut de presă și a ajuns inclusiv pe masa ministrului justiției, Alina Gorghiu.

”Am spus-o nu o dată, mă mâhnește că nu am nicio pârghie, spunea azi un coleg de-al domneavoastră că ministrul Justiției e legat de mâini în ceea ce privește independența magistratului.

ADVERTISEMENT

Eu o respect, îmi doresc ca toți să fie profesioniști și să atace problemele din dosare cu foarte multă abilitate, tact și, repet, profesionalism”, a declarat Alina Gorghiu, conform G4Media.

Mai mult, Alina Gorghiu a lăsat să se înțeleagă că e conștientă de gafele foarte dese ale Ancuței Popoviciu, însă nu are ce să facă deși prestigiul Justiției este grav afectat cu astfel de judecători. ”Cred că este unul din acele momente în care prestigiul Justiției a fost afectat. Poziția mea de ministru al Justiției este incompatibilă cu comentatul dosarelor”, a explicat ministrul.

ADVERTISEMENT

Prezența Ancuței Popoviciu devenise un adevărat stres pentru familiile victimelor, în condițiile în care orice înfățișare în fața acestei judecătoare era o adevărată aventură pentru toată lumea. Cel mai recent, Ancuța Popoviciu s-a făcut remarcată cu întrebări halucinante precum ”V-ați speriat când ați aflat că a murit copilul dumneavoastră” sau ”ați fost la înmormântare?”.

Părinții victimelor lui Vlad Pascu se tem că șoferul criminal va scăpa liber

În urmă cu mai multe săptămâni, aceeași judecătoare îi întreba pe părinții lui Sebastian, băiatul ucis de Vlad Pascu, unde e victima. Într-un alt caz, l-a întrebat pe tatăl victimei de ce era ”rupt”, dacă ”s-a lovit de ceva”, în momentul în care a constatat că victima a fost ruptă în două din cauza vitezei pe care o avea bolidul condus de Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

Într-un podcast al jurnalistului Mihai Morar, tatăl lui Sebastian se plângea că are senzația că întregul sistem luptă pentru a-l scoate nevinovat pe Vlad Pascu. ”Un tată își strigă durerea: vor să-l scape pe Vlad Pascu. Judecătoarea cere în ședință audierea victimelor ucise.

Omorul calificat devine ucidere din culpă. Vlad Pascu, sub influența drogurilor la volan, poate scăpa doar cu 5 ani de închisoare. În proces, morții devin și ei vinovați. Părinții în doliu sunt disperați”, scria Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”