News

Judecătoarea implicată în scandalul cu saci de voturi de la Sectorul 1, audiată la Secția Specială

20.10.2020 | 13:32
Judecatoarea implicata in scandalul cu saci de voturi de la Sectorul 1 audiata la Sectia Speciala
ADVERTISEMENT

Scandalul izbucnit imediat după alegerile locale de la Sectorul 1 se mută în zona magistraților, mai exact la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

În aceste zile, procurorii fac cercetări pentru a vedea dacă alegerile de la Sectorul 1 au fost sau nu fraudate, iar la audieri sunt chemați, pe rând, toți cei implicați.

ADVERTISEMENT

Marți, Judecătoarea Olimpia Crețeanu, cea care apare în imagini intrată în sala de depozitare a voturilor, a ajuns în fața procurorilor SIIJ, potrivit ştiripesurse.ro.

Judecătoarea prezentă în camera cu saci de voturi de la Sectorul 1, audiată la SIIJ

În ultimele zile, mai multe persoane au fost chemate la Secţia pentru investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pentru a fi audiate în legătură cu plângerea depusă de primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, împotriva preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1 (BES 1), procurorul Nicolae Sprîncu.

ADVERTISEMENT

Marți, în fața procurorilor s-a prezentat și Olimpia Crețeanu, judecătoarea care apare și ea pe înregistrare și se aude cum îi certa pe membrii secției de vot pentru ce s-a întâmplat în sala de depozitare a voturilor.

Iată o parte din dialogul purtat de judecătoare la momentul incriminat, așa cum reiese din filmarea prezentată de Antena 3:

ADVERTISEMENT

Judecător Olimpia Crețeanu: Nu găsesc listele permanente și listele suplimentare. Cum ați făcut dumneavoastră aici? Ceilalți zic că a zis să pună ștampilele, să pună toate materialele, adică listele suplimentare, listele permanente, să le pună în saci și ia-le de la mine…

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: Știți procedura. E o hotărâre a…

Judecător Olimpia Crețeanu: Unde sunt sacii, atunci?

Procuror Bogdan Nicolae Sprîncu: A zis să sunăm președinții, să vedem unde i-au lăsat.

Judecător Olimpia Crețeanu: Cum a zis? Păi și cum verifici dumneata dacă ăla mi-a trimis mie acolo… Are sigiliul pus? Păi, unde dracu’ sunt, mă, pe sacii ăia cu rechizite? Că n-am văzut niciun sigiliu.

ADVERTISEMENT

De unde știu eu că ăla mi-a pus mie listele permanente, domnu’ de acasă sau în coșurile de gunoi de pe stradă?
Eu întreb acum unde este sigiliul pe sacii cu rechizite, unde au fost și ștampilele. Am găsit ștampile în saci, acum. Aia cu VOT am găsit!

Plângere depusă de fostul primar Dan Tudorache

Dan Tudorache a depus o plângere penală la SIIJ, după ce posturile de televiziune au difuzat, imediat după alegeri, imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

ADVERTISEMENT