News

Judecătoarea ”narcos” crede că a fost filată de SRI. Ana-Maria Chirilă, supravegheată operativ timp de 10 luni

Judecătoarea Ana-Maria Chirilă, acuzată că se droga alături de infractori cărora le punea la dispoziție informații din dosare, vrea să afle dacă a fost victima ”statului paralel”.
18.06.2024 | 17:35
Judecatoarea narcos crede ca a fost filata de SRI AnaMaria Chirila supravegheata operativ timp de 10 luni
Judecătoarea Ana-Maria Chirilă a ajuns să fie ea însăși anchetată, fiind acuzată că a trecut de partea infractorilor. Ea a fost filmată chiar și în propria casă / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: informatiata.ro, Observator
ADVERTISEMENT

Ana-Maria Chirilă, judecătoarea de la Suceava, pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului, deținere de droguri în formă continuată, punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul de droguri, luare de mită, precum și folosirea unor unor informații ce nu sunt destinate publicității, vrea să afle cum a ajuns să fie ”filată” de anchetatori.

Polițiștii de la Operațiuni Speciale au lucrat zece luni la dosarul judecătoarei

Judecătoarea a ajuns ea însăși inculpată, alături de doi bărbați care aveau probleme cu legea, dosarul fiind, în prezent, în camera preliminară de la Curtea de Apel Suceava. Potrivit rechizitoriului, Ana-Maria Chirilă avea o relație cu un tânăr pe nume Ciprian Cotoară, care o alimenta cu droguri și îi făcea diverse cadouri. În schimb, ea îi livra acestuia informații care ajungeau la interlopul Mihai Pânzari, de al cărui caz se ocupa chiar ea.

ADVERTISEMENT

Încercând să documenteze un caz de trafic de droguri, polițiștii ar fi ajuns întâmplător la cazul judecătoarei, pe care l-au documentat mai bine de zece luni, înainte să treacă la reținerea acesteia.

Din informațiile FANATIK, supravegherea tehnică s-a făcut prin ofițeri specializați din cadrul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul IGPR, pe baza unor mandate emise de secțiile penale ale Curții de Apel București.

ADVERTISEMENT

Sute de ore de interceptări cu Ana-Maria Chirilă și amicii ei interlopi

În final, la dosarul judecătoarei Ana-Maria Chirilă s-au strâns câteva sute de ore de înregistrări ambientale și interceptări ale conversațiilor între inculpați. Mai exact, rechizitoriul depus în instanță conține 76 de DVD-uri și 3 hard-diskuri cu înregistrări audio-video, care stau la baza unui material de urmărire penală are 32 de volume în format electronic.

Printre înregistrările depuse la dosar se află și unele realizate în interiorul locuinței judecătoarei, în care aceasta apare consumând substanțe interzise. De altfel, Ana-Maria Chirilă s-a plâns deja instanței că înregistrările respective i-au încălcat dreptul la intimitate și a cerut eliminarea lor din dosar.

ADVERTISEMENT

O altă situație semnalată de avocații judecătoarei este un posibil amestec al Serviciului Român de Informații în realizarea anchetei, ținând cont de amploarea probatoriului.

S-a implicat SRI în filarea judecătoarei de la Suceava?

La unul din termenele trecute, reprezentantul magistratei a solicitat emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv către SRI, în care cere ca cele două instituții să răspundă dacă au lucrat împreună, pe baza protocoalelor de cooperare.

ADVERTISEMENT

În cazul în care răspunsul este afirmativ, Ana-Maria Chirilă ar putea solicita eliminarea probelor, în condițiile în care protocolul de cooperare între SRI și Parchetul General, semnat în timpul Laurei Codruța Kovesi, a fost declarat neconstituțional, încă din anul 2019.

Procurorul de ședință, aflat în sală, a cerut instanței să respingă cererea cu privire la adresele către Parchetul General, ”întrucât din actele dosarului rezultă cu claritate că nu s-a colaborat cu SRI pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică”.

Până la urmă, judecătorul de cameră preliminară a respins cererea, motivând că ”nu rezultă la nivel de indiciu o astfel de colaborare”. Totuși, inculpații au dreptul să solicite informații despre implicarea SRI în ancheta penală și mai târziu, când se va judeca fondul cauzei.

Statul paralel, o legendă care are la bază protocolul dintre SRI și Parchet

Radu Mazăre este unul dintre inculpații celebri care au scăpat de o condamnare (în dosarul locuințelor sociale Henri Coandă), după ce ICCJ a eliminat 5 interceptări realizate de SRI. În motivare, judecătorii au scris că măsurile de supraveghere au avut ”un caracter intruziv” și că acestea trebuie realizate într-un cadru normativ clar și previzibil, pentru a se evita abuzurile.

Protocoalele de cooperare dintre Serviciul Român de Informații și Pachetul General au inspirat legenda ”binomului” și, mai târziu, pe cea a ”statului paralel”. Acesta activa în multe domenii ale vieții sociale, inclusiv în justiție, acolo unde oameni puternici și influenți din cadrul serviciilor speciale ajungeau să decidă cine este pus sub urmărire penală și cine este condamnat.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat