News

Judecătorii au decis. Ce pedeapsă a primit un profesor de religie care a lăsat însărcinată o elevă

Judecătorii au pronunțat decizia în cazul profesorului de religie care a întreținut relații intime cu o elevă și a lăsat-o însărcinată. Cazul șocant s-a petrecut la un liceul comunei Arieșeni.
26.02.2021 | 15:37
Judecatorii au decis Ce pedeapsa a primit un profesor de religie care a lasat insarcinata o eleva
Judecătorii au decis. Ce pedeapsă a primit un profesor de religie care a lăsat însărcinată o elevă
ADVERTISEMENT

Bărbatul a primit doi ani de închisoare cu suspendare sub supravegherea executării pedepsei, pentru act sexual cu un minor. 

Cazul șocant s-a petrecut la un liceul comunei Arieșeni, din județul Alba. Relația dintre elevă și profesorul de religie a început în anul 2017.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, adolescenta a născut, scrie Adevărul. Totul a ieșit la iveală în anul 2019, când omul a acceptat realizarea unui test de paternitate.

Judecătorii au decis. Ce pedeapsă a primit un profesor de religie care a lăsat însărcinată o elevă

Scandalul de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni a fost urmat de o anchetă internă a instituției de învățământ. În urma acesteia, bărbatul a fost găsit nevinovat. La momentul la care cazul a devenit public atât Inspectoratul Școlar din Alba, cât și Direcţia Generală de Asistenţă Socială au dispus demararea unor anchete.

ADVERTISEMENT

Se pare că fata ar fi mers de bunăvoie într-o cameră a internatului liceului, unde profesorul era cazat, întreținând relații intime cu acesta. Cazul a fost unul grav, întrucât fata locuia într-o casă de tip familial, fiind beneficiară a sistemului de protecție a statului.

Rezultatul testului de paternitate a arătat că bărbatul este, într-adevăr, tatăl copilului. Profesorul l-a recunoscut pe micuț și și-ar fi exprimat și dorința de a se căsători cu fosta lui elevă. Bărbatul are peste 50 de ani și este văduv. El nu a profesat niciodată ca preot.

ADVERTISEMENT

În data de 17 decembrie 2020, Judecătoria Câmpeni l-a condamnat pe profesor la 2 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să plătească 10.000 de lei, cu tiltu de daune către fata care i-a născut copilul.

Totodată, instanța i-a interzis să mai profeze ca profesor pentru doi ani. În plus, el este obligat că presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Oraşului Câmpeni sau la Primăria Comunei Avram Iancu.

ADVERTISEMENT

Hotărârea nu este una definitivă, iar tânăra a făcut apel. Dosarul s-a mutat la o instranță superioară, Curtea de Apel Alba Iulia, iar primul termen a fost stabilit la data de 14 aprilie.

ADVERTISEMENT