News

Judecătorii din Iași i-au cerut unui jurnalist să-și divulge sursele. Procesul a fost repus pe rol

O instanță din Iași i-a cerut jurnalistului Gabriel Gachi să facă ”precizări suplimentare” și să-și divulge sursele într-un proces care a fost repus pe rol.
29.06.2022 | 14:24
Judecatorii din Iasi iau cerut unui jurnalist sasi divulge sursele Procesul a fost repus pe rol
Judecătorii din Iași îi cer unui jurnalist să-și divulge sursele. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gachi făcuse mai multe articole de investigație referitoare la unele nereguli de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, iar acum judecătorul vrea să afle care îi sunt sursele din Spital.

Judecătorii din Iași cer unui jurnalist să divulge sursele

”Pârâţii Reporter Is şi Gachi Gabriel să facă precizări despre sursa infomaţiilor obţinute pentru editarea articolelor menţionate de către reclamanţi“, a transmis Judecătoria Iaşi.

ADVERTISEMENT

Situația e bizară, în condițiile în care jurnalistul a prezentat deja documente oficiale care au stat la baza anchetei.

”Sunt documente oficiale provenite din surse autorizate. Nu sunt bârfe. Documentele au fost depuse, ele au fost prezentate în facsimil în articolele noastre. Sunt date publice ale unei instituţii finanţate public.

ADVERTISEMENT

În alte articole ne-am referit la o serie achiziţii publice, dar am luat informaţii de pe SICAP, deci din nou surse publice“, a explicat Gabriel Gachi pentru Paginademedia.ro.

Gabriel Gachi publicase o serie de anchete care scoteau în evidență numărul mare de ore pontate în gărzi de către medicul Tudor Ciuhodaru, care este și europarlamentar în același timp cu meseria de doctor.

ADVERTISEMENT

”Sunt un număr foarte mare de gărzi, de norme, concentrate într-un număr mic de zile. Sunt norme inumane, supraomeneşti”, a explicat Gachi.

Jurnalistul și publicația au fost chemați în judecată, iar marți 28 iunie era așteptată pronunțarea instanței. În schimb, spre surprinderea jurnalistului, procesul a fost repus pe rol și judecătoarea a cerut „lămuriri suplimentare”.

ADVERTISEMENT

Reporter de Iași, alături de Gabriel Gachi au fost acționați în judecată în 2020 de către conducerea Spitalului de Neurochirurgie Iași. Medicul Tudor Ciuhodaru a fost în centrul atenției jurnaliștilor pentru numărul mare de ore ce le-a pontat, în condițiile în care era și europarlamentar.

Următoarea înfățișare în instanță a fost programată pe 30 august, însă Gabriel Gachi are de gând să conteste această cerere. Rămâne de văzut ce vor decide, însă, magistrații.

ADVERTISEMENT
Tags: