News

Judecătorul Daniel Morar, ironie la adresa lui Ludovic Orban! „Nici măcar nu înțelege sensul deciziilor Curții”

04.07.2020 | 12:54
Judecatorul Daniel Morar ironie la adresa lui Ludovic Orban Nici macar nu intelege sensul deciziilor Curtii
ADVERTISEMENT

Judecătorul Daniel Morar nu a ratat ocazia și a lansat o ironie la adresa lui Ludovic Orban! Acesta a reacționat după ce șeful Executivului a cerut populației să nu respecte deciziile Curții Constituționale a României.

Reacția premierului a fost legată strict de decizia privind ilegalitatea carantinării și a izolării în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Constat că este a nu știu câta ară când premierul României îndeamnă la nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, ceea ce este un lucru grav și de nepermis într-un stat de drept.

Cum l-a ironizat judecătorul Daniel Morar pe premierul Ludovic Orban!

Însă văd că, de această dată, premierul nici măcar nu înțelege sensul deciziilor Curții”, a declarat, pentru portalul de știri presacurată.ro, judecătorul CCR Daniel Morar.

ADVERTISEMENT

„Prin deciziile date privind starea de alertă, Curtea nu stabilește obligații în sarcina cetățenilor, ci le protejează acestora drepturile și libertățile fundamentale, iar obligațiile sunt stabilite în sarcina autorităților statului.

Prin urmare, Parlamentul, Guvernul și celelalte autorități ale statului sunt cele care trebuie să se conformeze deciziilor Curții, nicidecum cetățenii.

ADVERTISEMENT

Asta ar trebui să înțeleagă prim-ministrul României”, a mai spus cel care a ocupat și funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Vă readucem aminte că Ludovic Orban a criticat decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționale internarea şi carantinarea pacienţilor COVID-19, obligatorii prin ordin de ministru.

ADVERTISEMENT

„Curtea nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre. Imediat ce am văzut decizia, am structurat o lege. Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile firești”, a spus Ludovic Orban.

 

 

ADVERTISEMENT