News

Județele care au anunțat zero cazuri noi de coronavirus. Cât de aproape suntem de sfârșitul epidemiei COVID-19

28.05.2020 | 16:59
Judetele care au anuntat zero cazuri noi de coronavirus Cat de aproape suntem de sfarsitul epidemiei COVID19
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis care sunt județele care au anunțat zero cazuri noi de coronavirus, un semn că epidemia COVID-19 din România începe să se domolească.

Bilanțul cazurilor noi COVID-19 este unul stabil

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, joi, bilanțul infecțiilor COVID-19 din ultimele 24 de ore, precum și care sunt județele care au anunțat zero cazuri de coronavirus, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat că, de la ultima informare anunțată de Grupul de Comunicare Strategică, în țara noastră au fost înregistrate încă 197 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Drept urmare, bilanțul infecțiilor COVID-19 din România arată că au fost confirmate, în total, 18.791 de cazuri de persoane infectate cu noul agent patogen.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, vestea bună este că 12.629 au fost declarate vindecate și externate. Din păcate, 1229 persoane diagnosticate cu noul coronavirus au pierdut lupta cu boala, potrivit autorităților.

Județele care au anunțat zero cazuri noi de coronavirus

Cu toate acestea, datele arată că, în ultimele 24 de ore, mai multe regiuni au comunicat că nu au mai fost înregistrate cazuri noi de infecție.

ADVERTISEMENT

Județele unde nu s-au înregistrat noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, unde numărul persoanelor diagnosticate a rămas indentic cu cel de miercuri, sunt următoarele:

Arad 696(+0)

Brăila 27(+0)

Caraş-Severin 112(+0)

Covasna 230(+0)

Maramureş 97(+0)

Mehedinţi 108(+0)

Olt 78(+0)

Satu Mare 61(+0)

Sălaj 87(+0)

Teleorman 138(+0)

Timiş 501(+0)

Vâlcea 28(+0)

Până joi, 28 mai, ultimul bilanț oficial transmis de autoritățile din România arată că au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care bilanțul cazurilor noi este unul stabil, guvernanții au decis să relaxeze din măsurile impuse până acum. Astfel, începând cu 1 iunie, se vor redeschide terasele, iar românii vor putea merge la plajă, cu respectarea unor măsuri de distanțare fizică.

Președintele Iohannis a transmis, joi, că vor fi permise spectacolele în aer liber, cu participarea unui număr de până la 500 de persoane, ce vor trebui să respecte anumite reguli de distanțare.

Totodată, trebuie precizat că, începând cu 1 iunie, nu va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a părăsi localitatea de domiciliu.

ADVERTISEMENT
Tags: