Județul care poate deveni inima turismului din România. Are obiective unice în lume, peisaje superbe, tradiții, ospitalitate și mâncare deosebit de bună. Regiunea este formată din 2 municipii, 11 orașe și 63 de comune.
Județul ce poate ajunge cel mai important punct turistic din țară. Are locuri inedite, priveliști spectaculoase, tradiții și preparate delicioase. Destinația este una de poveste, dovadă că este luată cu asalt de tot mai multe persoane.
Turiștii români și străini adoră să-și petreacă timpul liber în această parte a României, care a luat ființă în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a regiunii. Se găsește în Munții Carpați și se învecinează cu Ucraina în partea de nord.
Are dealuri, văi adânci și păduri dese, fiind perfectă de vizitat indiferent de sezon. Iubitorii de drumeții în natură trebuie neapărat să bifeze această parte a țării care ține enorm la sărbători și care se numește Maramureș.
Locuitorii din acest județ sunt recunoscuți pentru faptul că duc mai departe tradițiile, dar și pentru ospitalitate. Călătorii sunt îndrăgostiți de preparatele culinare care se servesc aici și care au un gust cu totul aparte.
În plus, vizitatorii adoră să-și petreacă sărbătorile în Maramureș, mai ales Paștele, Crăciunul sau Lăsata Secului. În aceste zile din an drumurile au o atmosferă care nu poate fi descrisă în cuvinte și care trebuie trăită măcar o dată-n viață.
Mai mult decât atât, județul găzduiește parcul Național Rodna, cascade impresionante și foarte multe festivaluri pe tot parcursul anului, cum ar fi în iunie de Sânziene. Un alt eveniment important este dedicat dansului și se numește Hora de la Prislop.
Județul Maramureș are peisaje descrise din tablourile pictorilor, dar și numeroase destinații turistice care te vor surprinde de la prima vedere. Cimitirul Vesel de la Săpânța este un loc adorat de turiștii care vin din toate colțurile lumii pentru a-l vizita.
Atracția turistică este unică în lume datorită crucilor care nu sunt simple, ci colorate și cu inscripții umoristice. În locul epitafelor tradiționale se găsesc diverse picturi care înfățișează o scenă din viața persoanei îngropate.
De asemenea, satul Breb care este înconjurat de peisaje spectaculoase, cu dealuri verzi și munți acoperiți de păduri, nu trebuie trecut cu vederea. Cei care ajung aici pot vizita și biserica de lemn din localitate, care este dedicată Sfântului Arhanghel Mihail.
Lăcașul de cult a fost construit în secolul al XVII-lea și impresionează prin arhitectura sa tradițională și frescele interioare. Turnul Bisericii datează din anul 1531, fiind cel mai vechi, în timp ce pictura murală este din 1626.
O altă localitate din județul Maramureș este Dănești, care are ape sulfuroase, numai bune pentru a trata unele afecțiuni. Printre bolile pe care oamenii le pot vindeca aici se numără cele ale sistemului respirator sau ale sistemului periferic nervos.
Stațiunea balneară sezonieră Băile Dănești se află la 17 kilometri de orașul Baia Mare. Prima atestare documentară a locului a fost în 1405. Destinația de tratament se numără printre cele mai populare din România.
În plus, Cascada Cailor, Vârful Pietrosul Rodnei și Mocănița se numără printre obiectivele turistice pe care oamenii le pot vedea în Maramureș. Județul este cunoscut și pentru Mănăstirea Bârsana și muzeele sale.