Life

Județul din care românii nu mai vor să plece la muncă în străinătate. Se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc și câte 100 euro pe zi

Județul unde românii sunt plătiți mai bine decât în Spania. Munca nu este deloc grea, iar cei mai harnici câștigă chiar și 100 de euro pe zi.
14.06.2024 | 10:12
Judetul din care romanii nu mai vor sa plece la munca in strainatate Se castiga la cules de cirese mai bine ca in Spania Zilierii primesc si cate 100 euro pe zi
Județul din România unde zilierii sunt plătiți mai bine decât în Spania. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cine a zis că în România nu se pot câștiga la fel de mulți bani ca în străinătate, s-a înșelat. În plin sezon de vară, românii dornici de muncă pot ajunge să câștige și 100 de euro pe zi. Care este domeniul de activitate care îi poate îmbogăți.

Județul din România unde un zilier este remunerat regește pentru munca depusă

Românii dornici de muncă trebuie să știe că se pot câștiga bani ”frumoși” și în România. Mai exact, în județul Vaslui, acolo unde zilierii sunt la mare căutate. Munca depusă nu este deloc grea, iar răsplata este pe măsură.

ADVERTISEMENT

În Vaslui, producătorii sunt mereu în căutare de forță de muncă și nici nu este de mirare. Au început să se coacă fructele de sezon, așa că este nevoie de zilieri care să le culeagă.

Deși multora nu le surâde ideea, a fi zilier în Vaslui este un job foarte bine plătit. Pentru a culege recolta de cireșe la timp, producătorii sunt dispuși să ofere și 100 de euro pe zi pentru munca depusă.

ADVERTISEMENT

La o simplă comparație, aflăm că salariul primit de zilierii din România este mai mare decât cel din Spania, de exemplu. Chiar dacă și căpșunarii din Spania muncesc mult și depun efort, nimeni nu îi răsplătește cu 100 de euro pe zi.

Ce trebuie să facă zilierii pentru a primi 100 de euro pe zi

Pentru a primi cei 100 de euro pe zi, zilierii din Vaslui trebuie să culeagă cât mai multe fructe. La finalul zilei, plata se efectuează în funcție de câte găleți au fost umplute cu cireșe. Cei mai vrednici pleacă cu cei mai mulți bani acasă.

ADVERTISEMENT

La o livadă din Huși, producătorii sunt dispuși să ofere câte 10 lei pentru fiecare găleată plină de cireșe. Capacitatea unei găleți este de 7 litri, ceea ce înseamnă că fiecare zilier culege 7 kilograme de cireșe.

Cine este pus pe treabă și se concentrează, ajunge să umple în jur de 50 de găleți. La finalul zilei, zilierul harnic poate pleca acasă și cu 1.000 de lei pe zi. Cei care muncesc la livada dun Hiși, Vaslui sunt foarte mulțumiți de banii pe care îi primesc și spun că nu ar pleca niciodată peste hotare.

ADVERTISEMENT

Un zilier a povestit că sunt zile în care pleacă acasă cu 1.000 de lei. Având în vedere că lucrează împreună cu soția, suma primită pentru fiecare zi este mult mai mare.

A fi zilier în livada din Huși nu este deloc o muncă grea, având în vedere că aici se muncește 3-4 luni și se câștigă cât pentru un an întreg. Tocmai de aceea, producătorii din Huși nu duc deloc lipsă de forță de muncă, iar afacerea merge ca pe roate.

ADVERTISEMENT