Life

Județul din România care a devenit Regiune Gastronomică a Europei: “Peisaje impresionante, tradiții bogate și reziliență deosebită”

Județul de la noi din țară care a fost numit Regiune Gastronomică a Europei. În curând, va fi promovat din punct de vedere turistic la nivel internațional.
27.02.2025 | 19:39
Judetul din Romania care a devenit Regiune Gastronomica a Europei Peisaje impresionante traditii bogate si rezilienta deosebita
Un județ din România a primit distincția de Regiune Gastronomică a Europei. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Județul din România care a primit o distincție specială. A fost numit Regiune Gastronomică a Europei 2027, iar asta va aduce o mulțime de beneficii turismului local.

Un județ din România a deveni Regiune Gastronomică a Europei

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că preparatele tradiționale românești sunt speciale și au un gust aparte. Drept dovadă, unul dintre județele României se poate lăuda cu o distincție specială.

ADVERTISEMENT

Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Arte și Turist a desemnat județul Harghita Regiune Gastronomică a Europei pentru 2027. Aceasta distincție are un impact puternic asupra economiei și turismului local.

Titlul de Regiunea Gastronomică a Europei pentru 2027 a fost înmânat de președintele IGCAT, dr. Diane Dodd și primit de către președintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna-Botond.

ADVERTISEMENT

”Acest titlu nu reprezintă doar o recunoaștere a meritelor, ci și o responsabilizare. Județul Harghita capătă vizibilitate internațională, iar acest lucru creează oportunități pentru a prezenta oferta gastronomică bogată și diversă.”, a spus Bíró Barna-Botond, potrivit digi24.ro.

Harghita s-a remarcat datorită produselor tradiționale și a brânzeturilor locale

Pentru a primi acest titlul, județul Harghita a fost jurizat de șapte țări. Jurații au apreciat cultura locală, biodiversitatea, peisajele și tradițiile culinare din Harghita. De asemenea, un rol important pentru juriu l-a avut și preocuparea din Harghita față de agricultura sustenabilă.

ADVERTISEMENT

La capitolul gastronomie, Harghita a impresionat juriul. Preparatele care au primit cele mai multe aprecieri au fost brânzeturile artizanale și produsele locale. Harghita se poate lăuda cu rețete tradiționale vechi, păstrate cu sfințenie de-a lungul generațiilor care, de acum încolo, vor fi magnet pentru turiști.

ADVERTISEMENT

Odată cu primirea acestei distincții importante, Harghita va începe să fie promovată din punct de vedere turistic la nivel internațional. Totodată, județul Harghita va primi susținerea necesară pentru dezvoltarea turismului sustenabil și pentru creșterea economiei locale.

”Județul Harghita este o regiune cu peisaje impresionante, tradiții bogate și o reziliență deosebită. Angajamentul său față de securitatea alimentară și agricultura de mică amploare creează fundația perfectă pentru o destinație gastronomică sustenabilă.”, a declarat Diane Dodd, președintele IGCA, potrivit sursei menționate.