News

Județul din România care a raportat un caz de coronavirus în minus. Ce explicație au dat autoritățile

Există un județ din țara noastră care a raportat un caz de coronavirus în minus.
10.06.2021 | 15:57
Județul din România care a raportat un caz de coronavirus în minus. Ce explicație au dat autoritățile
A apărut o nouă tulpină mutantă a variantei Delta, în India. Ce au anunțat specialiștii despre Delta PlusSursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un județ din România a raportat în ziua precedentă un caz de coronavirus în minus, în timp ce în alte județe infectările pot depăși chiar și 20, așa cum este cazul municipiului București.

Județul din România care a raportat un caz de coronavirus în minus

Iată că au autoritățile din Hunedoara au transmis că este vorba despre o infectare în minus, însă care este cu adevărat explicația? Ei bine, autoritățile au fost cele care au transmis motivul pentru care în dreptul județului Hunedoara este trecută cifra – 1.

Se pare că numărul total de cazuri din acest județ a fost actualizat. Astfel, s-a stabilit că, de de fapt, a fost cu un caz de infectare mai puțin.

ADVERTISEMENT

Mai precis,  numărul total de cazuri din această zonă a țării, de la începutul pandemiei și până în acest moment, este de 22.862 de cazuri.

Hunedoara a raportat minus un caz de COVID-19
Hunedoara a raportat minus un caz de COVID-19

Alte -3 cazuri de infectări, nealocate

Totodată, în documentul oficial transmis de Grupul de Comunicare Strategică se arată că sunt – 3 cazuri noi nealocate pe județe, dar s-a oferit o explicație și pentru această situație.

ADVERTISEMENT

În acest caz, autoritățile au transmis că numărul este adus de modificările din platforma electronică în care sunt centralizate testele de Covid-19.

Același document mai arată că toate județele din țara noastră au incidență mai mică de 0,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Informațiile privind pandemia mai arată că au fost înregistrate 133 de cazuri noi, așadar în scădere față de zilele trecute.

ADVERTISEMENT

Unde au fost cele mai multe cazuri de COVID

Cele mai multe cazuri confirmate au fost în municipiul București, unde au fost 20, și în Prahova, unde am fost înregistrate 13 cazuri sau în Neamț, unde au fost 10 cazuri de infectare, la fel și în Argeș. În Alba au fost șase infectări noi cu Covid, iar în Cluj cinci.

Tot cinci cazuri de coronavirus au mai fost raportate în Cluj, Constanța și Covasna. În celelalte județe ale țării au fost raportate câte un caz, două, trei sau patru.

ADVERTISEMENT

Au murit în ultimele 24 de ore 148 de oameni, acest număr fiind în scădere față de cifrele raportate anterior. Iar cele mai multe persoane care au decedat au fost la categoria de vârstă cuprinsă între 60 și 69 de ani.

Șapte dintre persoanele care au murit din cauza infecției cu coronavirus nu aveau comorbidități, iar restul de 141 aveau.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri