News

Județul din România care a raportat zero cazuri noi de coronavirus în ultima zi. Capitala, din nou în topul infectărilor

02.09.2020 | 14:53
Judetul din Romania care a raportat zero cazuri noi de coronavirus in ultima zi Capitala din nou in topul infectarilor
ADVERTISEMENT

România s-a apropiat, după raportarea INSP de miercuri, de granița celor 90.000 de cazuri de coronavirus. Există însă județe cu zero infectări raportate la 24 de ore.

Astfel, în ultima zi, deși la nivel național am avut un bilanț de aproape 1.300 de contaminări noi, într-un județ din vecinătatea Capitalei nu a existat niciun bolnav.

ADVERTISEMENT

După ce luna septembrie a debutat cu cel mai negru raport din pandemie, 60 de decese și 522 de pacienți la ATI, ziua de miercuri a adus o foarte ușoară ameliorare a cifrelor.

Zero cazuri noi de coronavirus raportate de un județ din România în ultima zi

Din datele oferite miercuri de Grupul de Comunicare Strategică reiese faptul că Bucureștiul revine în topul zonelor cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus în ultima zi.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform noilor date oficiale, în data de 2 septembrie, situația județelor din România care au raportat cele mai multe noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore are Capitala pe locul 1 cu 97 de noi infecții.

Lider în urmă cu o zi, când a avut 95 de contaminări, județul Iași se situează pe poziția secundă miercuri, cu 61 de cazuri, la egalitate cu Doljul.

ADVERTISEMENT

În topul celor mai afectate județe din ultima zi se mai găsesc Brașov și Timiș – 60 de cazuri noi fiecare, Vaslui – 59 de cazuri noi, Prahova – 54 de cazuri noi și Dâmbovița – 51 de cazuri noi.

Ialomița, județ ferit de Covid-19 în ultima zi

La polul opus al județelor afectate de pandemie găsim Ialomița, acolo unde nicio persoană nu a fost depistată pozitiv în ultimele 24 de ore. Cazuri puține au fost și în Călărași – 7, Vrancea și Harghita – 10 și Bistrița-Năsăud – 11.

ADVERTISEMENT

La nivel național, până miercuri, 2 septembrie, au fost confirmate 89.891 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Din acest total, 38.701 pacienți au fost declarați vindecați și 11.392 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În comparația cu ziua de 1 septembrie, numărul deceselor scade considerabil. Astfel, în ultimele 24 de ore au murit 40 de persoane din cauza coronavirusului. Marți, GCS a anunțat 60 de decese într-un interval de 24 de ore.

Și în cazul pacienților internați în secțiile de Terapie Intensivă avem o cifră mai scăzută, dar aproape insesizabil: Sunt 519 pacienți la ATI, comparativ cu situația de ieri, când erau internați 522.

ADVERTISEMENT