News

Județul din România care s-a umplut de urși și șerpi. Au ajuns să se plimbe pe străzile unui municipiu, să atace animalele din curțile oamenilor și să intre chiar și în case

Care este județul din România unde au apărut mai mulți urși și șerpi în ultima perioadă. Fiarele umblă pe străzi și provoacă pagube importante.
23.05.2024 | 07:31
Judetul din Romania care sa umplut de ursi si serpi Au ajuns sa se plimbe pe strazile unui municipiu sa atace animalele din curtile oamenilor si sa intre chiar si in case
Vâlcea, județul din România plin de urși și șerpi. Mai multe mesaje Ro-Alert transmite pentru populație. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Situație extrem de gravă în județul Vâlcea, unde mai mulți urși și șerpi au fost depistați în ultimele zile. Fiarele au băgat spaima în oameni. Din păcate, au apărut și importante pagube.

Vâlcea, județul din România plin de urși și șerpi. Mai multe mesaje Ro-Alert transmite pentru populație

La mijlocul acestei săptămâni, nu mai puțin de trei urși tineri au fost împușcați în județul Harghita. Autoritățile explică faptul că animalele reprezentau un pericol constant pentru oameni. Astfel, nu au avut de ales și au recurs la uciderea lor.

ADVERTISEMENT

La fel de alarmantă este situația și într-o zonă din sudul țării. E vorba de județul Vâlcea. Aici, numai în ultimele două zile, autoritățile au fost nevoite să emită 6 mesaje Ro-Alert.

A fost alertată populația din municipiul Râmnicu Vâlcea (2 mesaje) și din localitățile Budești, Perișani (2 mesaje) și Beristlăvești (2 mesaje) cu privire la prezența unor animale sălbatice, notează Se Întâmplă în Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Mesajele vizau prezența unor urși. Aceștia au fost depistați în apropierea zonelor populate de oameni. Din păcate, în tot mai multe cazuri, fiarele atacă animalele domestice și produc pagube însemnate. Urșii sunt alergați de forțele de ordine, însă nu cedează și revin mereu în localități.

Urșii nu se mai tem de nimic. Recent, au ajuns chiar în Râmnicu Vâlcea, oraș aflat la 20 kilometri distanță de zona montană. Trei zile consecutiv a fost semnalată prezența lor în zonă.

ADVERTISEMENT

În zonele rurale, animalele produc pagube importante. Un atac al urșilor s-a înregistrat în comuna Perișani. Astfel, în noaptea de luni spre marți, un localnic din Perișani, sat Poiana, a sunat la 112 după ce a găsit o capră moartă în gospodărie. Animalul avea urme de atac al ursului. Jandarmii deplasați în zonă au constatat că mai sunt dispărute alte trei capre.

Șarpe de 1,5 metri, găsit în baia unei case din Vâlcea

În urmă cu un an, jandarmii din județul Mehedinți erau puși în alertă săptămânal după ce șerpii au început să fie găsiți prin diverse locuri, în preajma oamenilor.

ADVERTISEMENT

Acum, într-un alt județ din zona Olteniei s-au depistat aceste animale. Marți, 21 mai, jandarmii din Vâlcea au intervenit, în urma unui apel la 112, pentru îndepărtarea unui șarpe care intrase în baia unei case din orașul Râmnicu Vâlcea.

Din fericire, nu s-au raportat victime. Echipajul de intervenție a reușit să scoată rapid șarpele de aproximativ 1,5 metri în siguranță, cu un dispozitiv specific pentru capturarea reptilelor.

”Recomandăm cetățenilor să solicite sprijinul jandarmilor în astfel de situații și să nu încerce să intervină singuri. Manipularea reptilelor poate fi periculoasă, iar intervenția specialiștilor este esențială pentru a asigura siguranța tuturor. În cazul observării unui șarpe sau a altor animale sălbatice în proximitatea locuinței, sunați imediat la 112 pentru a primi ajutorul necesar”, au recomandat jandarmii.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită