News

Județul din România care va beneficia de o investiție mare în infrastructură. Viața acestor locuitori se va schimba radical

Județul din România care va beneficia de o investiție mare în infrastructură. Locuitorii din acesta vor avea parte de schimbări radicale.
24.05.2024 | 08:33
Judetul din Romania care va beneficia de o investitie mare in infrastructura Viata acestor locuitori se va schimba radical
Județul din România care va primi o sumă mare de bani pentru infrastructură. Sursa foto: Pixabay, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Județul din România care va beneficia de o investiție mare, de aproximativ 17 milioane de euro, în infrastructură. Viața a peste 80.000 de locuitori va fi schimbată considerabil. Care sunt obiectivele acestui proiect și ce îmbunătățiri se vor face?

Județul din România care va beneficia de o investiție mare în infrastructură. Care sunt obiectivele

Un județ din România urmează să primească o sumă mare, care va fi investită în infrastructură. Locuitorii se vor bucura de îmbunătățiri semnificative datorită reabilitărilor care vor fi realizate.

ADVERTISEMENT

Suma alocată va fi folosită pentru a aduce niște schimbări semnificative pentru cei care locuiesc în acest județ. Este un proiect care le va schimba radical viața unor locuitori.

Este vorba despre județul Gorj. Comisia Europeană a aprobat pentru acesta o investiție în valoare de aproximativ 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune.

ADVERTISEMENT

Banii vor fi folosiți pentru a extinde infrastructura de apă și canalizare din județ. Conform unui comunicat al Comisiei Europene, principalele obiective ale proiectului sunt extinderea sistemelor de alimentare cu apă la 14 km de noi conducte, precum și cu 79 km de sisteme de distribuție.

De asemenea, acest proiect are ca obiectiv și reabilitarea a 47 km de conducte cu apă, dar și a 95 km de rețea de distribuție, după cum mai precizează comunicatul respectiv.

ADVERTISEMENT

După reabilitare, pierderile de apă vor fi reduse. Cei 82.200 de locuitori din județ vor putea beneficia de sisteme îmbunătățite de alimentare cu apă.

Reabilitarea va avea mai multe beneficii. Unul dintre acestea este reducerea gradului de poluare a râurilor și a pierderilor de apă care sunt provocate de infrastructura învechită.

ADVERTISEMENT

Multe persoane urmează să fie conectate la rețeaua de alimentare cu apă

În plus, viața multor locuitori din județ se va schimba, deoarece 6.207 persoane vor fi conectate la rețeaua de alimentare cu apă pentru prima dată. Populația din Gorj va beneficia de o alimentare cu apă sigură și care respectă legislația UE.

“Epurarea eficace a apelor uzate și sporirea conexiunilor la rețea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum și pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită.

De asemenea, proiectul va asigura populației din județul Gorj o alimentare cu apă sigură și fiabilă care respectă legislația UE”, se precizează în comunicatul transmis de Comisia Europeană, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT