News

Județul din România în care apa va fi raționalizată. Lista localităților afectate. Seceta face prăpăd

Apa va fi raționalizată într-un județ din România. Seceta a afectat mai multe localități, iar operatorul regional a luat această măsură.
25.06.2024 | 20:44
Judetul din Romania in care apa va fi rationalizata Lista localitatilor afectate Seceta face prapad
Județul din România în care apa va fi raționalizată. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Apa va fi raționalizată într-un județ din România, din cauza caniculei și a secetei care au făcut prăpăd. Mai multe localități sunt afectate de această decizie, iar măsura va fi aplicată începând de astăzi, timp de câteva zile.

Apa va fi raționalizată într-un județ din țară

Este vorba despre județul Prahova, aici unde apa potabilă va fi oprită în timpul nopții, în intervalul orar 00:00-04:00, în patru localități. Anunțul a fost făcut, recent, de operatorul regional Hidro Prahova.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, măsura a fost impusă pentru a permite refacerea stocului de apă, care a avut de suferit în contextul secetei. Totodată, problemele au apărut și din cauza consumului excesiv de apă.

Localnicii folosesc, în această perioadă, apa pentru a stropi grădinile sau pentru a-și umple piscinele. Deocamdată, măsura va fi aplicată până la 30 iunie 2024, de la miezul nopții până la 4 dimineața.

ADVERTISEMENT

Afectate vor fi localitățile Jugureni, Călugăreni, Gura Vadului și satul Scorțeni, din comuna Scorțeni. Operatorul regional sfătuiește oamenii să utilizeze apa în scop casnic și menajer, nu și în alte activități.

„Societatea face apel către toți abonații să folosească apa numai în uz casnic și scop menajer și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru alte activități, în scopul evitării deficiențelor în procesul de distribuție”, anunță Hidro Prahova SA.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în alte zone din Prahova ploile torențiale au provocat alte probleme. De exemplu, în două cartiere din orașul Sinaia a crescut nivelul de turbiditate. Astfel, apa a fost oprită astăzi, între orele 08:00-12:00.

Mai multe localități din județul Prahova, afectate de secetă

De altfel, județul Prahova nu este singurul în care a fost luată o astfel de măsură. Săptămâna trecută, operatorul APA CTTA SA Alba a anunțat că apa va fi oprită, pe timpul nopții, în mai multe localități din județul Alba.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată tot din cauza valorilor termice ridicate care au afectat județul. Apa va fi oprită în intervalul orar 23:00-05:00, vizate fiind următoarele localități: Mihalţ, Obreja, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Sâncel, Iclod, Lunca Târnavei, Şona, Valea Lungă, Glogoveţ, Lunca şi Lodroman.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși