Ești în căutarea unor destinații de top din România? Fie că îți dorești peisaje de poveste, natură, ori alte obiective turistice, în acest județ din România sunt șanse mari să le găsești pe toate.
Județul Vrancea se numără printre cele mai frumoase zone din România. De altfel județul e considerat ca fiind o regiune istorică, având în vedere tot ceea ce se găsește aici. Vrancea se învecinează cu Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Covasna și Bacău și are o suprafață de 4.863 km², reședința fiind municipiul Focșani.
Având în vedere așezarea sa, în județul Vrancea o să găsești o mulțime de obiective turistice. Unele dintre ele sunt naturale, în timp ce altele ascund povești impresionante. Astfel, dacă ajungi aici nu ai cum să te plictisești.
Județul Vrancea ascunde unele dintre cele mai interesante destinații din România. Nu doar că te poți plimba prin natură și poți admira cascade, dar totodată te poți întoarce și în timp.
Cascada Putnei și Cheile Tișiței sunt două destinații din România pe care trebuie să le vezi neapărat și care se află în județul Vrancea. Cascada Putnei se află în Parcul Natural Putna Vrancea și are o lungime de 80 de metri.
Cascada e considerată ca fiind un monument al naturii și este spectaculoasă. Acesta este și motivul pentru care o mulțime de persoane aleg să o viziteze. Iar la rândul lor, Cheile Tișiței arată ca un canion și sunt aproape de cascada Putna.
O stațiune care merită de asemenea admirată este Soveja. Despre ea se spune că ar avea cel mai ozonat aer din Europa și se află în nord-vestul județului, la limită cu județul Bacău, la 600 de metri altitudine.
Dacă ajungi aici, vei vedea păduri de brazi de pin, dar și un peisaj de poveste. Ce alte destinații mai găsești în județul Vrancea din România? Mausoleul de la Mărășești este unul dintre cele mai importante din Europa.
Acesta a fost ridicat în cinstea soldaților români morți în Primul Război Mondial. Și tot în același loc s-au petrecut luptele din vara anului 1917. Mausoleul este făcut din beton armat, iar pe basoreliefurile Cupolei Gloriei poți vedea scene de luptă.
Casa Memorială Moș Ion Roată este un alt obiectiv turistic din județul Vrancea. Aceasta a fost declarată monument istoric și este locul în care a trăit Moș Ion Roată, unul dintre militanții pentru Unirea de pe 24 ianuarie 1859 dintre Moldova și Țara Românească.
Și tot în România, în județul Vrancea, printre destinații există și Focul Viu. Aceasta este una dintre cele mai mari atracții turistice din zonă. Se află în rezervația naturală aflată în satul Andreiașu de Jos, iar ceea ce vei vedea te va surprinde.
Practic din pământ mai ies și dioxid de carbon, azot și heliu. Și comuna Vidra merită văzută, iar la fel și Cascada Mișina din Nistorești. Aceasta are o cădere de apă de la 12 metri înălțime, iar zona este una fascinantă.
Județul Vrancea din România care vine cu destinații de poveste are ca reședință municipiul Focșani. Și aici poți să găsești o mulțime de obiective turistice în cazul în care ajungi. De altfel zona e una aparte.
Piața Unirii, spre exemplu găzduiește Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, Obeliscul Unirii, Palatul Administrativ, Grădina Publică, Biserica Sf. Ioan Botezătoru și Cinematograful Balada. Iar în același oraș găsești și o mulțime de muzee.
Muzeul de istorie și arheologie, spre exemplu, a fost înființat în 1950 și are piese de arheologie, materiale din paleolitic, neolitic și din epoca bronzului și a fierului. Muzeul de științe ale naturii a fost deschis în anii 1980 și e de asemenea interesant, iar la fel și Muzeul Unirii.
Tot în Focșani mai poți să vizitezi și Biserica Adormirea Maicii Domnului – Precista, dar și Cramele din Vrancea. Astfel, dacă ajungi în această zonă nu ai cum să te plictisești.