Life

Județul din România în care se află două localități fantomă. Aplicația Waze nu știe cum să te ducă la ele. Nu mai trăiește nimeni aici, nu mai sunt case și drumuri

Județul din România cu două localități unde nu mai locuiește nimeni. Nici aplicația Waze nu te poate ghida deoarece casele și drumurile au dipărut.
29.06.2024 | 17:30
Judetul din Romania in care se afla doua localitati fantoma Aplicatia Waze nu stie cum sa te duca la ele Nu mai traieste nimeni aici nu mai sunt case si drumuri
Județul din România în care se află două localități fantomă. Foto: captură Google Maps
ADVERTISEMENT

Județul din România în care se află două localități fictive, dispărute de pe hartă. Locuitorii au părăsit aceste zone după ce au fost dezafectate de-a lungul timpului, din diverse motive.

Județul din România în care se află două localități fantomă

În județul Călărași din România se află două localități complet fictive. Ele mai pot fi găsite doar în hărțile istorice, prin urmare Waze nu ar fi de folos în această zonă. În realitate, 1% din numărul total de localități din România sunt terenuri pustii sau au ajuns pe fundul unui lac de acumulare.

ADVERTISEMENT

Una dintre acestea este satul Alexandru Ioan Cuza din judeţul Călăraşi. Înfiinţat în 1921, localitatea a ajuns mai târziu sub administrarea comunei Fundulea.

Din păcate, natura avea alte planuri pentru acest colț de pământ. În urma inundaţiilor din 1972, s-a început dezafectarea satului, care a durat până în 1978, potrivit gazetadambovitei.ro. 

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Alexandru Ioan Cuza este o localitate fantomă, cu zero locuitori. Cu toate acestea, satul încă mai apare în actele oficiale și are chiar și un cod poştal. Potrivit Recensământului Populației și Locuințelor din anul 2011, localitatea nu mai avea locuitori, nici vatră, gospodării sau drumuri.

Tot ce se mai găsește în zonă este o fermă și câteva depozite părăsite lângă pădurea Rărești, aflată în acest județ din România. Datele statistice din 2013 ale Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor arată că în această zonă mai existau 2281 de ovine, 107 caprine și 237 de porci. Cifrele reflectă o mică parte din viața agricolă care a existat odinioară acest sat.

ADVERTISEMENT

Tot în judeţul Călăraşi mai găsim un alt loc pustiu: satul Boanca. A fost înfiinţat în 1864, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. După reforma agrară din 1864, inițiată de guvernul Mihail Kogălniceanu, ţăranii clăcaşi au fost eliberaţi de obligaţiile faţă de boieri şi au primit dreptul de a deține pământ.

Astfel, au fost necesare mai multe zone agricole pentru a asigura resursele necesare. În prezent, acest sat a fost complet șters de pe hartă. În 1962, el a fost dezafectat pentru a permite extinderea suprafețelor agricole în zonă.

ADVERTISEMENT

Majoritatea locuitorilor din aceste zone s-au mutat, cu timpul, în localitatea Fundulea. Prin urmare, Fundulea a devenit locul unde românii și-au găsit o nouă așezare, continuând să trăiască și să își desfășoare activitățile rurale.

ADVERTISEMENT