Se pare că tinerii nu vor să mai trăiască în acest județ din România. Astfel, în ultimii ani, zona s-a depopulat masiv. Aici nu prea se găsesc locuri de muncă, iar speranța la viață este și ea una destul de mică.
România este într-adevăr o țară bogată. Avem o mulțime de locuri spectaculoase care sunt celebre și peste hotare. În timp ce unele zone devin mai apreciate și chiar mai scumpe, iată că altele ajung să fie uitate.
Județul din România unde tinerii nu mai vor să trăiască era apreciat cu decenii în urmă. În timp însă, acesta a ajuns să fie depopulat masiv. Deși are peisaje spectaculoase, se pare că nu sunt suficiente oportunități care să îi țină pe tineri aici.
Este vorba despre județul Tulcea. Aici se află și Delta Dunării, un loc spectaculos, adorat de turiștii străini și nu numai. Ce nu știu mulți însă e că speranța la viață din această zonă este una foarte mică.
Deși vorbim despre un tărâm unic în lume, aici, oportunitățile de angajare nu prea există. Acesta este unul dintre motivele pentru care tinerii nu mai vor să trăiască aici și preferă să se mute în alte orașe mari.
Totodată, speranța la viață e mică în județul Tulcea. Cifrele arată că oamenii nu trăiesc prea mult aici. Sociologul Sebastian Fitzek a explicat la rândul său situația. El a subliniat și faptul că acest județ este unul dintre cele mai sărace din țară.
Igiena este și ea una precară, iar la fel și condițiile de locuit. În același timp, obiceiurile locuitorilor influențează speranța la viață. Cei mai mulți dintre cei care trăiesc aici consumă alcool, care afectează sănătatea.
„Primul factor este cel economic. Tulcea este unul dintre cele mai sărace județe din România, sărăcia fiind colerată și cu accesul redus la serviciile medicale, cu igiena precară și condiții de locuit inadecvate. Să nu uităm, de asemenea, și de anumite obiceiuri care afectează sănătatea, precum consumul de alcool”, a explicat sociologul, la Antena 3 CNN.
Și nu doar aceste lucruri au contat la depopularea județului. În zonă există și un combinat de aluminiu, care afectează sănătatea populației. Sociologul spune că efectele acestuia s-au văzut în timp. Iar acesta este un alt motiv pentru care tinerii nu mai vor să trăiască aici.
„Al doilea factor este migrația tinerilor, care, în județul Tulcea, are o rată foarte ridicată. Tinerii părăsesc județul, rămânând o populație mai îmbătrânită. Este vorba și despre stilul sănătos sau nesănătos de viață, dar și despre poluare. Combinatul de aluminiu de la Tulcea este un factor major de poluare, care afectează direct sănătatea populației“, a mai completat specialistul.