România are comori geografice la fiecare pas. De multe ori, nici măcar nu este vorba despre formele de relief sau peisaje, ci despre așezările umane. La noi în țară, într-un singur județ, trăiesc în pace și armonie nici mai mult nici mai puțin de 14 etnii.
România este una dintre cele mai frumoase țări ale Europei. Numai cine nu a luat țara la pas nu a descoperit adevăratele ei frumuseți. Pentru că da, poți fi turist la noi în țară și dacă ești român.
Una dintre cele mai bogate zone ale României este, fără doar și poate, Tulcea. Aici, uneori, pare că timpul a stat în loc. Amprenta vremurilor de altădată este păstrată vie datorită multitudinii culturale.
În Tulcea, la tot pasul pot fi admirate diverse lăcașuri de cult. Există o explicație pentru care acestea sunt atât de numeroase. Poate că nu multă lume știe, dar în Tulcea locuiesc peste 14 etnii.
Tulcea sau orașul situat pe șapte coline este casa a 22 de lăcașuri de cult, dintre care 15 sunt biserici ortodoxe. Restul, până la 22 este completat de o sinagogă, o moschee, dar și de o biserică romano – catolică, baptistă, adventistă și două case de rugăciuni.
Nu doar diversitatea religioasă este un aspect unic în Tulcea, ci și multitudinea etniilor. În Tulcea, cei 100.000 de locuitori se împart în români, italieni, armeni, maghiari, turci, germani, greci, dar și alte naționalități.
În Tulcea, există sate întregi în care nu se găsește nici măcar un român. Populația de aici este alcătuită exclusiv fie din italieni, fie din greci. Însă, un detaliu important atrage mereu atenția. Și anume, în ciuda faptului că nu sunt români, toți locuitorii din Tulcea înțeleg și se exprimă în română.
Tulcea este una dintre cele mai vechi așezări urbane din România. De-a lungul timpului, a trecut prin diverse etape de modernizare, dar nu a renunțat nicio secundă la amprenta istorică. Deși a început să capete imaginea unei destinații turistice, Tulcea și-a păstrat identitatea sa culturală.
De foarte multe ori, în mintea multor turiști, Tulcea este echivalentul Deltei Dunării. Delta Dunării este un loc unic în România, chiar și în lume, unde oricine se poate conecta cu natura și cu frumusețile ei. Nu există turist care să fi fost în Delta Dunării și să nu își dorească să revină.
Tulcea, al patrulea județ ca mărime din România mai are un as în mânecă, un detaliu care îl face unic în țară. Aici se află aproximativ 50% din speciile de plante și animale din întreaga țară, unele dintre ele fiind protejate prin lege.