Life

Județul din România în care turismul a explodat. Din ce în ce mai mulți vizitatori vin aici să se bucure de aer curat, priveliști spectaculoase și mâncare bună

Județul din România în care turismul a explodat i-a luat prin surprindere pe mulți. Se pare că o mulțime de vizitatori aleg să ajungă aici.
14.06.2024 | 20:00
Judetul din Romania in care turismul a explodat Din ce in ce mai multi vizitatori vin aici sa se bucure de aer curat privelisti spectaculoase si mancare buna
Județul din România în care turismul a explodat. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Județul din România în care turismul a explodat nu este deloc departe de București. Aici a fost înregistrată o creștere neașteptată a numărului de turiști. Despre ce este vorba și de ce aleg oamenii această zonă?

Județul din România în care turismul a explodat

România are o mulțime de locuri superbe. Zonele montane, dar și zona litoralului românesc oferă activități interesante. De asemenea, avem stațiuni balneare, cu ape minerale, care oferă și tratamente, dar și alte proceduri.

ADVERTISEMENT

Și totuși unde aleg să meargă turiștii? Institutul Național de Statistică a realizat un top 10 al celor mai vizitate județe din România în primul trimestru al anului 2024. Bucureștiul rămâne fruntaș, urmat de Brașov și Prahova.

O surpriză o reprezintă însă județul Vâlcea. Acesta este județul din România în care turismul a explodat. Dacă până acum nu genera atât de mare interes ca alte orașe mari din țară, iată că între timp lucrurile s-au schimbat. Oamenii apreciază altfel ce găsesc aici.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți turiști aleg să viziteze Vâlcea

Mai exact, conform datelor centralizate de cei de la INS, Vâlcea ocupă prima poziție în topul creșterilor. Județul a înregistrat cu 15.1% mai mulți turiști față de aceeași perioadă a anului 2023. Oamenii vin aici pentru aerul curat, priveliști spectaculoase, dar și mâncarea bună.

Acum că am aflat care e județul din România în care turismul a explodat, e bine să aflăm și ce alte zone se mai află în top. Județele Iași, Sibiu, Mureș, dar și Sibiul, Cluj, Suceava și Bihor se regăsesc în top 10 realizat de INS.

ADVERTISEMENT

În cazul județului Iași însă, lucrurile nu sunt chiar atât de roz. În timp ce Vâlcea a înregistrat o creștere record, Iașiul a cam avut de pierdut în ceea ce privește numărul de turiști din primul trimestru al anului.

Conform statisticilor, județul a înregistrat o scădere de 8.3% în comparație cu primul trimestru din anul 2023. Cu alte cuvinte, doar 71.736 turiști au ales să viziteze această zonă în prima parte din an.

ADVERTISEMENT

Și Clujul a înregistrat o scădere semnificativă, mai exact de 9,2%. Conform celor de la INS,  în primul trimestru al acestui an a fost înregistrat un număr de 121.588 de turiști care au intrat în unitățile de cazare.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”